ZMAJEVI

Krunić nije odustao od odlaska u Zvezdu: Ibrahimović je motivator, nije onakav kakvim se predstavlja u medijima

Kad ste dječak rođen u našim krajevima i igrate fudbal, san vam je da jednom zaigrate ili za Crvenu zvezdu ili Partizan

Krunić: Maštao sam o Zvezdi i vjerovao da ću igrati na Marakani. Arhiva

G. Š./Informer

31.10.2020

Naš reprezentativac iz Milana Rade Krunić izjavio je da je uvijek imao želju da igra za Crvenu zvezdu.

- Kad ste dječak rođen u našim krajevima i igrate fudbal, san vam je da jednom zaigrate ili za Crvenu zvezdu ili Partizan, rekao je Krunić za "Informer" i dodao:


- Ja sam maštao o Zvezdi i vjerovao sam da ću igrati na Marakani. Crveno-bijeli su pokušali da me dovedu dok je trener bio Nenad Lalatović. Imao sam kontakt i sa njim i sa generalnim direktorom Zvezdanom Terzićem. Međutim, do dogovora nije došlo.

 

Dječački san

 Ipak, Krunić ne odustaje od svog dječačkog sna.  

- Moje ambicije i planovi sad su usmjereni isključivo na Milan. Ipak, to ne znači da sam odustao od dolaska u Zvezdu. Za nekoliko godina, zašto da ne? Ipak, ne bih volio da to bude na samom zalasku karijere, jer ako bih dolazio, htio bih da to bude dok sam još u formi i dok mogu da pružim nešto klubu. U Zvezdu se ne dolazi da se završi karijera, trebalo bi imati poštovanja prema tako velikom klubu, objašnjava Krunić.

Prema njegovim riječima, put do prelaska u Milan bio je prilično trnovit.

- Moj početak u Italiji nije bio lak, jer nisam poznavao nikog, nisam znao jezik. Međutim, kako je vrijeme odmicalo, sve sam više dobivao šansu, igrao, učio italijanski, koji danas govorim odlično i potpuno sam se uklopio. U vrijeme dok sam igrao u Donjem Sremu nisam ni sanjao da ću jednom zaigrati za Milan, a već poslije dvije godine u Empoliju počeo sam da vjerujem da mi se smiješi odlazak u neki baš veliki klub - prisjeća se Krunić i dodaje:

- Moj saigrač Zlatan Ibrahimović je jedan od najboljih fudbalera na svijetu i volim kad me pohvali... Kad vidite Ibrahimovića, koji sa 39 godina trenira kao da je na početku karijere i želi svima da se dokaže i bude najbolji, onda je i vas sramota da ne date sve od sebe. Čovjek je motivator, nije onakav kakvim se predstavlja u medijima, već je baš dobar lik, uvijek je spreman da pomogne. Kad je on na terenu, imam utisak da svi igramo još bolje - objašnjava Krunić.


Ibrahimović je ozbiljan autoritet

Čak i trener Stefano Pioli ponekad prepusti Ibrahimoviću da se obrati ekipi na poluvremenu utakmice, ako je potrebno.

- Trener vodi glavnu riječ, ali i on sam zna koliko je Ibrahimović ozbiljan autoritet. Uvijek ima nešto da nam kaže na poluvremenu ili pred utakmicu i trener ga ne prekida. Zna da će imati efekta. Inače, sa Ibrahimovićem razgovaram na srpskom - zaključio je Krunić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.