ŠPANIJA

Barceloni prijeti bankrot: Igračima se do četvrtka moraju smanjiti plaće za 30 posto

Klub živi zapravo od turizma. Ne rade nam trgovine i muzeji, a smanjio se i prihod od UEFA-inih nagrada, rekao je predsjednik Upravnog odbora Barcelone

Pjanić: Četvrtak dan "D". Arhiva

G. Š.

31.10.2020

Madridski Real je u vrijeme korona-krize, prema sadašnjim brojkama, izgubio oko 200 milionna eura... No, katalonski radio RAC1 jutros je javio, a svi ostali španjolski mediji su prenijeli, da se Barceloni sprema bankrot! 

Situaciju su već počeli izglađivati odvjetnici nogometnog kluba koji se sastaju pojedinačno s igračima kako bi se dogovorio modalitet novog smanjivanja plaća. Naime, do četvrtka bi, kako javljajaju Katalonci, trebalo računovodstveno biti prikazano smanjenje budžeta kojeg klub troši na plaće igračima za 190 miliona eura. Toliko će se morati odrezati igračima, po malo od svakog.


Do 5. novembra trebaju se u "papirima" brojke prikazati u zelenom. U suprotnom, Barcelona bi u januaru  sljedeće godine mogla proglasiti bankrot. Najveći problem je opet - Leo Mesi (Lionel Messi).

Ako Mesi ne pristane na novi, bitno smanjeni ugovor, Barca će mu 30. juna sljedeće godine morati uplatiti i ogromne bonuse koji stoje u aktualnom ugovoru, a tiču se njegova kraja. Argentinac u ugovoru ima zacrtanu "otpremninu", kao "mali znak pažnje za ugodno penzionisanje..."

- Klub živi zapravo od turizma. Ne rade nam trgovine i muzeji, a smanjio se i prihod od UEFA-inih nagrada. Situacija je jako teška i opet ćemo morati rezati na igračima. Moramo smanjiti plaće za 30 posto, inače neće biti dobro. Dakle, moramo nastaviti sprovoditi neke Bartomeuove ideje kako bi klub opstao - rekao je Carles Tusquets, predsjednik Upravnog odbora Barcelone, čovjek čiji potpis mijenja Bartomeuov do izbora novog predsjednika Uprave.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.