ŠPANIJA

Otkriveni detalji svađe između Setjena i Mesija: Ako ti se ne sviđa što pričam, znaš gdje su ti vrata

Mesi: Pod ugovorom do sljedećeg ljeta. Arhiva

G. Š./SN

2.11.2020

U javnost su isplivali detalji svađe sada već bivšeg trenera Barceloninih nogometaša Kikija Setjena (Quique Setien) i najveće zvijezde Lionela Mesija (Messi).

Dogodilo se to u junu ove godine nakon remija (2:2) Barcelone i Selte u španskom prvenstvu, a nedugo nakon toga Setjen je smijenjen s trenerske klupe i naslijedio ga je Ronald Kuman (Koeman).

Nakon razočaravajućeg rezultata koji je pogurao Real Madrid prema osvajanju naslova Mesi se navodno požalio na Barceloninu taktiku. Tako barem navodi "Mundo Deportivo" koji tvrdi da je Mesi prozvao Setjena pred ostalim igračima rekavši mu da su oni osvojili puno više toga nego on sam.


- Ako ti se ne sviđa što pričam, znaš gdje su ti vrata, navodno je Setjen rekao Mesiju u usijanoj raspravi, tvrdi "Mundo Deportivo".

Na ovakvu Setjenovu izjavu Mesi se nasmijao. Nedugo potom, nakon debakla Barcelone protiv Bajerna u Ligi prvaka i poraza 2:8 Setjen je smijenjen, došao je Kuman, a Mesijev zahtjev za transferom nije urodio plodom nakon što je katalonski velikan tražio odštetu od 665 miliona eura.

Nakon medijske trakavice Mesi je na kraju odlučio ostati u klubu, a aktualni mu ugovor istječe sljedećeg ljeta, prenose SN.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.