LIGA PRVAKA

Sve oči uprte u duel Reala i Intera

Derbi u Madridu

I Real i Inter traže prve pobjede. AGENCIJE

Piše: A. V.

3.11.2020

Večeras se u Ligi prvaka igraju mečevi trećeg kola u grupama A, B, C i D.

Najviše pažnje privući će duel grupe B između Real Madrida i Intera, u kojem će i jedni i drugi tražiti svoju prvu pobjedu.

Real Madrid je u prva dva kola potpuno podbacio, upisavši poraz od Šahtara (2:3) i remi sa Borusijom Menhengladbah (2:2).

Inter je s druge strane nakon remija sa Borusijom Menhengladbach (2:2) podijelio bodove i sa Šahtarom (0:0).

- Poznajemo protivnika. Oni su dobra, fizički vrlo jaka momčad, koja igra i dobar fudbal. Bit će to još jedna teška utakmica za nas. To je finale i tretirat ćemo ga tako – rekao je trener Real Madrida Zinedin Zidan (Zinedine Zidane) i nastavio:

- Želimo osvojiti tri boda. Prošle godine nismo osvojili Ligu prvaka, ali to uvijek želimo. To mi je na umu, a i igračima. Bit će teško i morat ćemo se boriti puno. Ali borit ćemo se da to učinimo.

- Je li ovo finale za nas? To je utakmica grupne faze, ali vrlo važna i za nas i za njih. Cilj je ići naprijed i proći. Znamo da će biti teška utakmica jer su momčad koja je dokazala svoju vrijednost posljednjih godina. Iznimno poštujemo Real Madrid, ali imamo svoje adute. Neka bolji pobijedi – rekao je Antonio Konte (Conte), trener Intera.

I Real Madrid i Inter će u večerašnji meč ući znatno oslabljeni. Zidan ne može računati na Danija Karvalaha (Carvajal), Edera Militaoa, Nača (Nacho), Martina Edegora (Odegaard) i Alvaro Odriozole, dok će Konte biti bez usluga Romelua Lukakua, Stefana Sensija i Matijasa Vecina (Matias).

U drugom susretu skupine Šahtar će ugostiti Borusiju Menhengladbah.

Aktuelni prvak Bajern Minhen će u sklopu grupe A gostovati Salcburgu, a zanimljivo će biti i u duelu grupe D između Atalante i Liverpula.

Svi parovi trećeg kola:

Raspored večerašnjih mečeva. SOFASCORE

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.