LIGA PRVAKA

Liverpul iskalio bijes na Atalanti, potop u Italiji

Real došao do prve pobjede, Bajernu novi trijumf

Dobra utakmica u Madridu: Realu prva pobjeda. Twitter

Piše: N. D.

3.11.2020

Večerašnje utakmice 3. kola Lige prvaka donijele su rasupucane strijelce. Na osam utakmica nije bilo susreta bez golova, a na nekim su viđene prave kanonade.

Dobitnik večeri je ekipa Borusije iz Mehengladbaha, koja je protiv Šahtora na gostovanju slavila sa čak 6:0. Sa druge strane Liverpul je iskalio bijes na Atalanti. Bilo je 0:5 u Italiji, pa Jirgen Klop (Jurgen) može biti izuzetno zadovoljan igrom svog tima. Trostruki strijelac je bio Diogo Žota (Jota).

Grupa A je dom prvaka Evrope Bajerna koji je tražio treću pobjedu u najjačem klupskom takmičenju, a gostovanje u Salcburgu je ipak bilo teška misija, iako to konačan rezultat baš i ne pokazuje. Nakon isteka 90 minuta bilo je 2:6, iako je domaćin do 79. minute imao remi.

U Madridu je Real uspio slaviti protiv Intera sa 3:2, uz dosta muke. Real je imao 2:0 nakon samo 33. minuta igre, a sebi je dozvolio izjednačenje. Ipak, na kraju su uspjeli slaviti golom Rodriga (Rodrygo).

Rezultati 3. kola: Lokomotiv – Atletiko 1:1, Šahtor – Mehengladbah 0:6, Atalanta – Liverpul 0:5, Mančester siti – Olimpijakos 1:0, Midtjiland – Ajaks 1:3, Porto – Olimpik Marsej 3:0, Real Madrid – Inter 3:2, Salcburg – Bajern 2:6.


Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.