MELVUD ODLAZI U HISTORIJU

Liverpul se seli iz "kuće" odakle su krenuli svi uspjesi kluba u proteklih 70 godina

Nakon tačno 70 godina, slavni klub je odlučio napustiti trening centar Melvud

Trening centar Kirkbi. Screenshot

A. M.

10.11.2020

Odavno je poznato da Englezi izuzetno mnogo polažu na tradiciju. Ipak, kako se često kaže, a dobija potvrdu i u životu, tradicija postoji da bi se rušila. U Liverpulu su to učinili – namjerno.

Nakon tačno 70 godina, slavni klub je odlučio napustiti trening centar Melvud, za koji su vezani svi uspjesi “Redsa” u prošlom i ovom vijeku. Fudbaleri Liverpula uselili su se u Melvud, smješten na sjeveru velikog lučkog grada, 1950. godine. Trenirajući i pripremajući se u Melvudu, generacije Liverpula su osvojile 14 titula šampiona Engleske, sedam puta bili su pobjednici FA Kupa i šest puta šampioni Evrope. 

Na rastanku od čuvene baze kluba, emocije nije krio ni Jirgen Klop (Jurgen Klopp), koji vodi "Redse" već punih pet godina.

– Osjećanja su zaista pomiješana. S jedne strane, veoma sam sretan što se selimo, a s druge sam veoma tužan što napuštamo Melvud – rekao je Klop.

Nova baza Liverpula bit će Kirkbi, smješten na periferiji grada. Riječ je o ultramodernom trening centru koji se prostire na 9.200 kvadratnih metara. Ima tri fudbalska terena, salu, dvije teretane, bazen i centar za rehabilitaciju.

I legendarni kapiten Liverpula, Stiven Džerard (Steven Gerrard), danas se na svom Instagram profilu oprostio od Melvuda.


View this post on Instagram

Memories ❤️

A post shared by Steven Gerrard (@stevengerrard) on

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.