NOGOMET

Nojer: Zbog učestalih utakmica ni treninzi više nisu isti

Nikad nije bilo ovakve sezone i nadam se da to više nikad nećemo iskusiti

Nojer. Arhiva

G. Š.

11.11.2020

Golman minhenskog Bajerna i njemačke nogometne reprezentacije Manuel Nojer (Neuer - 34) izjavio da su zbog zgusnutog rasporeda igrači na rubu izdržljivosti.

- Nikad nije bilo ovakve sezone i nadam se da to više nikad nećemo iskusiti, rekao je Nojer i dodao:


- Zbog učestalih utakmica ni treninzi više nisu isti, neke stvari više nije moguće raditi na treningu. Nakon utakmice morate se regenerirati, malo radimo na taktici i potom završni trening uoči nove utakmice

Zbog pandemije koronavirusa protekla je sezona kasno završila, a to posebno vrijedi za Bajern, koji je posljednju utakmicu odigrao 23. avgusta, kada je u finalu Lige prvaka pobijedio PSG... 


U novu sezonu igrači Bajerna krenuli su već 18. septembra, kada je na rasporedu bilo 1. kolo Bundeslige. Dosad su odigrali 12 utakmica, a tome treba dodati i reprezentativne obaveze. Također, zimska pauza u Bundesligi, koja je trajala mjesec, sada je skraćena na dvije sedmice, od 20. decembra do 2. januara.

I njemački selektor Joahim Lev (Joachim Loew) je kritizirao zgusnuti raspored: 


- Raspored je pretrpan i to je preveliko opterećenje za nogometaše. Ako želimo da nam u proljeće sljedeće godine igrači dođu zdravi na reprezentativne pripreme uoči Eura, svi ćemo morati dati svoj doprinos, i ljudi koji su odgovorni za raspored utakmica, ali i treneri, koji će morati pažljivo dozirati minutažu.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.