IGRA ŽIVOTA

Mihajlović o prijateljstvu sa ratnim zločincem Arkanom: Nikada neću dijeliti neke stvari kakve je on dijelio, ali...

Postao sam bolji čovjek. Bolest me ojačala i promijenila

Mihajlović: Uživam u svakom trenutku, nije tako bilo ranije. Arhiva

G. Š.

12.11.2020

"La partita della vita" - "Igra života", biografija Siniše Mihajlovića od danas je u italijanskim knjižarama. Nekada proslavljenog srbijanskog fudbalera, a trenutno trenera Bolonje, u knjizi je opisao svoj život - od Borova Sela do borbe sa leukemijom.


- Postao sam bolji čovjek. Bolest me ojačala i promijenila. Uživam u svakom trenutku, nije tako bilo ranije, rekao je Mihajlović za "Corriere della Sera", te dodao: 

- Bolest nije greška, to se dogodi, a ja nisam nikakav heroj. Ja sam bio uplašen čovjek, ali me nije sramota da to kažem.

Otkrio je i da je u bolnicu primljen pod lažnim imenom.

- Bio sam Cgikjltfr Drnovsk, beskućnik od 69 godina. Nisu željeli da izazovu pažnju drugih pacijenata. Nakon dvije prve terapije zaista sam izgledao kao 69-godišnjak, rekao je Mihajlović.

O kontroverzama koje su ga pratile kroz karijeru, rekao je:

- Jesam kontroverzan i impulsivan, ali kada pogriješim uzimam odgovornost.

Mihajlović je bio često na meti navijačkih uvreda.

- To me pratilo, ti nazivi kao cigansko g.... Kada sam se razbolio osjetio sam podršku svuda i to mi prija, ali ja jedva čekam da ponovo budem cigansko g.... - rekao je trener Bolonje.

Jedan dio knjige posvećen je i prijateljstvu sa ratnim zločincem Željkom Ražnatovićem Arkanom.

- U početku me privukao njegov šarm đavola, a kasnije smo postali veliki prijatelji. Nikada neću dijeliti neke stvari kakve je on dijelio, ali neću ni poricati prijateljstvo sa njim. I to je dio mog života, zaključio je Mihajlović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.