BARAŽ ZA EURO

Tumbaković javno prozvao svoje izabranike: Nisu odgovorili zahtjevima

Ako nemate kreativnije pitanje onda sami odgovorite

Tumbaković. AFP

Piše: G. Š.

13.11.2020

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Ljubiša Tumbaković, nakon beogradskog poraza od Škotske u finalu baraža za Evropsko prvenstvo (4:5 - penali), okrivio je igrače da nisu poštovali dogovor.   

- Moji igrači nisu uspjeli odgovoriti zahtjevima, a protivnik je imao svoje večer, rekao je Tumbaković, kojem je posebno zasmetalo pitanje hoće li podnijeti ostavku.


- Ako nemate kreativnije pitanje onda sami odgovorite. Jer od prvog dana postavljate pitanje ostavke. Što bi se dogodilo da smo prošli, onda bih ja vas trebao pitati hoćete li podnijeti ostavku!? - odgovorio je Tumbaković.


Također, selektor reprezentacije Srbije dodao je i ovo:

- Utakmica ovoga tipa jako je zahtjevna, a uloga favorita kada igrać na svom terenu bez publike samo dodatno otežava postizanje rezultata. Kada se na to sve namjesti da ništa od onoga što se trebalo realizirati u pravcu modela i načina igre, angažmana i borbenosti, ne funkcionira, onda i sam po sebi rezultat dobije negativnu dimenziju, konstatuje Tumbaković.


Istaknuo je i još jedan detalj.


- Ima i jedna druga stvar, što neki za nas ključni igrači koji bi eventualno trebali napraviti kvalitetu više u ovoj utakmici nisu bili s nama. Ali to nije opravdanje, to je usput, kada nitko ne spominje ja spominjem taj detalj."

Podvukao je ključan detalj za neuspjeh.

- Nismo ličili na sebe. Rezultat je posljedica takvog odnosa i nepoštovanja onoga što se trebalo ostvariti. Došli smo na korak do i nismo uspjeli. Ali Bože moj, čekamo novu priliku, fudbal će se igrati i dalje. Nije nam lako."

Na pitanje da li je bila greška što je utakmicu počeo Filip Kostić, a ne Filip Mladenovićem, odgovorio je: 

- Nije jedan igrač kriv za ono što se dogodilo, kompletna ekipa nije odgovorila na postavljene zahtjeve, a protivnik je. Onda se dogodi pogreška Filipa Kostića od kojega smo puno više očekivali. A Mladenović je igrao dobro, agresivno i angažirano. Ali nije lijepo i korektno priznati pogrešku po pitanju drugog igrača. Ako je to greška, onda je moja greška.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.