BARAŽ ZA EURO

Dalić: Škotska me ugodno iznenadila, čestitam Sjevernoj Makedoniji na historijskom uspjehu

Neće nam biti lako igrati dvije utakmice u gostima na Euru, to će sigurno Škotima - kao i Englezima - biti dodatan vjetar u leđa

Dalić: Vidjeli smo očekivano neizvjesnu, izjednačenu i čvrstu utakmicu u Beogradu. Arhiva

G. Š./SN

13.11.2020

Selektor nogometne reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić istakao je da "Vatrene" čeka težak posao sa Škotima na Euru. Podsjetimo, Škotska je poslije dramatičnog raspucavanja jedanaesteraca pobijedili Srbiju u Beogradu...

- Vidjeli smo očekivano neizvjesnu, izjednačenu i čvrstu utakmicu koja je imala ogroman ulog za obje reprezentacije, što je utjecalo na izvedbu, pa je razumljivo da nismo gledali atraktivnu utakmicu s previše prilika, rekao je Dalić za SN i dodao: 


- Škotska me ugodno iznenadila u većem dijelu susreta, uz očekivanu borbenost pokazali su se i taktički kvalitetnom ekipom. U drugom dijelu susreta su fizički pali i nisu izdržali u istom ritmu, no uspjeli su doći do jedanaesteraca i tako izboriti Euro, što je veliki uspjeh za Škotsku. Neće nam biti lako igrati dvije utakmice u gostima na Euru, to će sigurno Škotima - kao i Englezima - biti dodatan vjetar u leđa. Sa Škotskom nemamo sjajnu tradiciju, no sve to ne mijenja naš cilj - dolazimo na Euro kao svjetski viceprvaci i želimo proći grupu.


Osvrnuo se i na ostale utakmice baraža za EP.


- Vrijedi primijetiti da su Slovačka i Mađarska izborile Euro, pa će četiri ekipe iz naše grupe biti na završnici, što dovoljno govori o kvaliteti grupe u kojoj smo završili kao prvoplasirani. Čestitam Sjevernoj Makedoniji na historijskom uspjehu, a za Euro je sigurno dobro što su se Mađari i Škoti plasirali kao domaćini. Ove utakmice su nas podsjetile da je Euro blizu, i sigurno se tomu svi jako radujemo, no prije toga imamo i druge važne izazove, počevši od Švedske. Stoga, prvo koncentracija na ono što je ispred nas, a onda će biti vremena za razmišljanje o Euru - zaključio je Dalić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.