KVALIFIKACIJE ZA EP U-21

Resić i Bradonjić optimisti pred duel sa favorizovanom Belgijom

Iako smo se suočili sa problemima zbog virusa COVID-19 i fali nam nekoliko igrača, pripremamo se veoma dobro, rekao je Resić

Nade bh. fudbala spremne za duel sa Belgijom. NSBiH

Piše: G. Š.

13.11.2020

Pripreme mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine za utakmicu sa odgovarajućom selekcijom Belgije odvijaju se prema predviđenom planu i programu u zeničkom Trening kampu NSBiH.


Reprezentativac iz Novog Pazara Ševkija Resić ističe da ekipa može do pozitivnog rezultata u posljednjem meču  kvalifikacionog ciklusa.

- Iako smo se suočili sa problemima zbog virusa COVID-19 i fali nam nekoliko igrača, pripremamo se veoma dobro. Svi smo maksimalno posvećeni, radimo kvalitetno u odličnoj atmosferi i dat ćemo sve od sebe da ostvarimo dobar rezultat. Belgija je favorit, ali i mi smo pokazali da sa svima možemo da odigramo dobro i kvalitetno, rekao je Resić.

Krilni napadač iz bijeljinskog Radnika Vladimir Bradonjić je istakao da Belgijeima odličnu ekipu. 


- Mi kao i svaki put do sad idemo na pobjedu. Nadam se da ćemo se oprostiti od kvalifikacija sa pozitivnim rezultatom. Protiv Njemačke smo prošlog mjeseca odigrali veoma kvalitetno, ali nismo uspjeli da ostvarimo željeni rezultat. Nadam se da ćemo ovaj put imati više sreće i da ćemo kvalitetnom igrom doći do bodova, optimista je Bradonjić. 

Meč Bosna i Hercegovina - Belgija na programu je 17. novembra na stadionu „Asim Ferhatović-Hase“ u Sarajevu.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.