BARAŽ ZA EURO

Pogledajte kako su Makedonci slavili ispred kuće Gorana Pandeva u Strumici

Makedoncima nije star Pandev sa 37 godina, a nama je star Vedad Ibišević sa 36. A Vedo se davno "oprostio" od našeg državnog tima...

Pandev (desno): Junak trijumfa u Tbilisiju. AFP

G. Š.

13.11.2020

Vlada Sjeverne Makedonije odlučila je da sa po 10.000 eura nagraditi sve nogometaše i članove stručnog staba, nakon što je u četvrtak njihova reprezentacija po prvi puta u historiji izborila plasman na Evropsko prvenstvo. Makedonsvi su, podsjetimo, u finalu plaj-ofa pobijedili Gruziju u Tbilisiju (0:1).

Unatoč strogim epidemiološkim mjerama za sprečavanje širenja koronavirusa u Skoplju je burno proslavljen historijski uspjeh. U centru grada okupilo se stotinjak razdraganih građana, dok je dio ljudi slavio vozeći se automobilima po ulicama Skoplja, glasno trubeći i mašući zastavama.

Junak utakmice bio je 37-godišnji Goran Pandev, koji je u 56. minuti postigao jedini pogodak. Posebno burno slavilo se u Strumici ispred kuće junaka Pandeva. Brojni makedonski navijači skandirali su njegovo ime, a kako je to izgledalo pogledajte u priloženom videu.


Makedoncima nije star Pandev sa 37 godina, a nama je star Vedad Ibišević sa 36. A Vedo se davno "oprostio" od našeg državnog tima... 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.