BARAŽ ZA EURO

Ćiro Blažević: Razočarala me Srbija

Iskreno, ja sam prednost davao Srbima, zbog talenta kojeg imaju igrači s ovih prostora

Blažević: Valjda su olako shvatili ovu utakmicu. Arhiva

G. Š.

13.11.2020

Eliminaciju Srbije za hrvatske medije prokomentarisao i legendarni Miroslav Ćiro Blažević, bivši selektor naše reprezentacije.

– Iskreno, ja sam prednost davao Srbima, zbog talenta kojeg imaju igrači s ovih prostora. Razočarali su me, pogotovo kada znamo kako su odigrali protiv Norveške. Valjda su olako shvatili ovu utakmicu, rekao je Blažević za Tportal.hr.

U ovoj situaciji čini se da je Hrvatska dobila u grupi na Evropskog prvenstva lakše protivnika, jer su svi zbog kvalitete davali prednost Srbiji.


- Ne brinite, Zlatko Dalić odavno je shvatio da nema laganih utakmica i slabih protivnika, to jest da su uvijek opasnije one momčadi koje se potcijeni. Škotska ima tradiciju, i nije bezazlena ekipa, ali Dalić to jako dobro zna. I zato nema straha, Hrvatska će pobijediti, jer ova mladost iz utakmice u utakmicu pokazuje svoju klasu, smatra Ćiro koji je svojevremeno vodio Hrvate i protiv Škotske (2000. godine, 1:1) i protiv tadašnje Jugoslavije (1998/99, 0:0 i 2:2).

– Protiv koga je bilo teže? Nezgodno pitanje, jer kada ne pobijediš onda ne možeš pričati da si sve napravio. Tim prije što je svaka od tih reprezentacija drugačija. Mogu samo reći da je priprema za oba suparnika bila jednako teška, zaključio je Blažević.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.