FOTO ŽURNAL

"Zmajevi" otputovali u Amsterdam

Naš tim će večeras u Amsterdamu - u 18 sati, obaviti službeni trening pred sutrašnji susret

Naš tim pred polijetanje sa Međunarodnog Aerodroma Sarajevo za Amsterdam. NSBiH

Piše: G. Š.

14.11.2020

Fudbalska reprezentacija BiH otputovala je čarter letom sa Međunarodnog Aerodroma Sarajevo za Amsterdam, gdje će sutra (18 sati) odigrati utakmicu 5. kola Lige nacija - grupa A, protiv Nizozemske.

Selektor "Zmajeva" Dušan Bajević za ovaj meč neće moći računati na Edina Džeku, Samira Zeljkovića, Ajdina Hasića, Harisa Hajradinovića zbog pozitivnih testova na koronavirus, a Ermedin Demirović je van stroja zbog viška žutih kartona.

Naš tim će večeras u Amsterdamu - u 18 sati, obaviti službeni trening pred sutrašnji susret.  Reprezentacijan BiH se nakon četiri kola nalazi na posljednjem mjest, sa dva boda. U slučaju poraza od Nizozemske ispast ćemo u niži rang.. .


Bajević: Vjerujem u naš tim

Prije polaska sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo za Amsterdam, selektor „A“ reprezentacije Bosne i Hercegovine i reprezentativac Miralem Pjanić su održali press konferenciju.


- Sigurno je da ćemo pokušati da odigramo što bolje možemo. Nizozemska ima dosta kvalitetnih igrača. Vjerujem da će naši igrači biti odgovorni. Nekad su igrali lošije, nekad bolje. Nekad je nedostajalo i sreće, ali ne želimo da se pravdamo. Idemo od utakmice do utakmice, pa ćemo vidjeti šta će da bude, rekao je Bajević.

Na pitanje o izostancima zbog koronavirusa Bajević je odgovorio:

- Svaki igrač je važan i neki će nam faliti, ali svi igrači žele da se pokažu i da igraju. Vjerujem u sve njih. Probleme sa korona virusom smo imali i ranije, ali kako je nama tako je i ostalima.

Selektor Bajević smatra da će meč u Amsterdamu protiv Holandije biti drugačiji u odnosu na onaj u Zenici:

- Razlikovat će se, biće jača i teža utakmica sad, ali vjerujem da možemo odigrati dobro i nadamo se dobrom rezultatu. Niko ne može da predvidi rezultat, ali moramo da odigramo odgovorno i snažno. Nizozemska neće odustati od svoje igre, međutim neće ni njima biti lako. Imaju brze igrače i drže loptu, imaju posjed. To ne znači da će biti bolji i da će nas pobijediti. Vjerujem da ćemo i mi dati sve od sebe.“ 


Pjanić: Preuzret ću odgovornost

Miralem Pjanić je prokomentarisao probleme u nizozemskom timu.


Imaju dosta problema, ali to je i dalje dobra reprezentacija. Imaju dosta dobrih individualaca. Nismo ni mi u najboljoj situaciji, tako da nas očekuje teška utakmica. Nadamo se da ćemo na što bolji način završiti ovaj ciklus Lige nacija i da što bolje završimo ove dvije utakmice, rekao je Pjanić.

Osvrnuo i na meč protiv Irana (0:2)

„Nismo odigrali na najbolji način, ali bio je i težak teren. U svakom slučaju nismo trebali da izgubimo od Irana. Smatram da imamo bolje individualce od njih, ali to se nije pokazalo na terenu i oni su zasluženo pobijedili. Ipak, mi smo isprobali dosta novih igrača kako bismo vidjeli na koga možemo računati u budućnosti.“

Na pitanje da se od njega očekuje velika odgovornost kad nema kapitena Edina Džeke i da li treba da preuzima odgovornost Pjanić je odgovorio:

- Već 12 godina sam u reprezentaciji, uvijek sam volio da budem tu i uvijek sam davao sve od sebe. Uvijek ću nastojati da na terenu svoj posao odradim na najbolji način. Nije mi problem da preuzimam odgovornost, ali bitno je da se i drugi igrači oslobode i takođe preuzimaju odgovornost. Ova ekipa ima kvalitet i naša reprezentacija će trebati ove igrače kad ne bude Edina i mene. Nadam se da ćemo u sljedećim kvalifikacijama uspjeti da napravimo bolje rezultate - zaključio je Pjanič.

Mogu li "Zmajevi" u Amsterdamu vratiti poljuljano povjerene navijača? - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+11
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.