KVALIFIKACIJE ZA EP U-21

Može li oslabljena mlada reprezentacija BiH iznenaditi vršnjake iz Belgije

Sa današnjeg treninga naše mlade reprezentacije. NSBiH

Piše: G. Š.

14.11.2020

Mlade reprezentativce Bosne i Hercegovine u utorak očekuje posljednji meč u kvalifikacijama za Euro 2021 protiv selekcije Belgije.


- Poznato je da smo imali problema sa virusom COVID-19, ali ne treba se više vraćati na to, rekao je trener golmana reprezentacije BiH U-21 Zoran Sofrenić koji je pohvalio rad igrača:


- Momci koji su tu imaju kvalitet i vrijedno rade. Tu su i dva nova golmana, Filip Dujmović i Luka Kačavenda. Odavno ih pratimo i bili su na širem spisku, a sad se ukazala prilika da ih pozovemo. To su odlični momci, talentovani golmani i zadovoljni smo njihovim radom na ovim pripremama. Moramo pohvaliti i Martina Zlomislića koji je tu od ranije i koji je veoma kvalitetan golman.

O narednom protivniku kaže da spada u red najkvalitetnijih evropskih reprezentacija u ovom uzrastu. 


- Očekuje nas teška utakmica, ali mi ćemo dati sve od sebe da ostvarimo pozitivan rezultat, optimista je Sofranić. 

Luka Kačavenda je sa uspjehom čuvao mrežu u kadetskoj i juniorskoj selekciji, a sada se po prvi put našao na spisku mlade reprezentacije.

- Osjećaj je stvarno fantastičan i veoma sam počastvovan što sam ovdje i što sam dio „U-21“ reprezentacije koja je zaista sjajna, sa vrhunskim igračima i stručnim štabom. Odlična je atmosfera, sve je na vrhunskom nivou bez obzira na sve i na situaciju oko pandemije koronavirusa. Mi se spremamo iz dana u dan i vjerujem da ćemo biti 100 posto spremni za utorak i utakmicu sa Belgijom. To je kvalitetna ekipa, ali smatram da smo ih dobro skautirali i da možemo ravnopravno da im pariramo, rekao je Kačavenda.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.