BEOGRAD

Tri kandidata za selektora Srbije: Odluka 25. novembra ili 20. decembra

Umjesto Tumbakovića će, prema sve glasnijim najavama, Srbiju na putu ka Svjetskom prvenstvu u Kataru 2022. da vodi Dragan Stojković Piksi

Tumbaković neće voditi tim večeras u Budimpešti. Arhiva

G. Š./Novosti

15.11.2020

Fudbalska reprezentacija Srbije uskoro će dobiti novog selektora, tvrde srbijanski mediji. Naprimjer, "Novosti" tvrde da će umjesto Ljubiše Tumbakovića novi selektor biti Dragan Stojković Piksi.


Umjesto Tumbakovića će, prema sve glasnijim najavama, Srbiju na putu ka Svjetskom prvenstvu u Kataru 2022. da vodi Dragan Stojković Piksi. U oktobru 2001. Piksi je postao predsjednik Fudbalskog saveza Jugoslavije umjesto pokojnog Miljana Miljanića i za vrijeme njegovog mandata ‘plavi’ nisu uspjeli da se plasiraju na Mundijal 2002, kada ih je sa klupe vodio aktuelni predsjednik FS Crne Gore Dejan Savićević. Iako se, pored Stojkovića, kao kandidati za klupu pominju nekadašnji treneri Partizana Savo Milošević i Zvezde Vladan Milojević, mnogo je izvjesnije da će "Orlove" pod svoje da uzme Stojković. On se između novinskih redova još od 2015. pominje kao najozbiljniji kandidat, još od dana kada je sa njim u Beču pregovore skoro do kraja priveo nekadašnji prvi čovjek FSS Tomislav Karadžić, pišu Novosti. 

Konačna odluka bit će donijeta 25. novembra, za kada je predsjednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza najavio sjednicu Izvršnog odbora, odnosno 20. decembra, kada će se sastati Skupština FSS.

Razlog za Tumbakovićevu smjenu je neuspjeh u kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, odnosno poraz u finalu baraža Lige nacija na penale od Škotske u Beogradu.

Reprezentativci Srbije večeras (20.45 sati) igraju protiv Mađarske u Budimpešti (Liga nacija), a Tumbaković neće voditi tim zbog kazne UEFA. On će najvjerovatnije posljednji put biti na kormilu reprezentacije Srbije u srijedu, protiv Rusije u Beogradu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.