LIGA NACIJA

Portugal dolazi u Split bez imperativa

Odgovornost za prvo poluvrijeme je moja – izjavio je portugalski sekektor Santos

Francuska osigurala prvo mjesto. Arhiva

Piše: G. Š./SN

15.11.2020

Iako je do kraja Lige nacija ostalo još jedno kolo, sve je riješeno u direktnom okršaju dvije vodeće ekipe. Aktualni svjetski prvak sinoć je bio bolji od evropskog prvaka (1:0), a Portugal se ujedno oprostio i od naslova u Ligi nacija. Francuska će učestvovati na završnom turniru, dok Ronaldo i društvo u Split dolaze bez rezultatskih imperativa.

Minimalna pobjeda bila je dovoljna Trikolorima koji su osigurali prvo mjesto u grupi zahvaljujući boljem omjeru s Portugalom, pa ni oni neće imati nikakav pritisak u posljednjem kolu sa Šveđanima...

Velika borba vodila se do samoga kraja, a presudio je gol N'Gola Kantea iz 54. minute. Rabiot je pucao iskosa s lijeve strane, Rui Patricio slabo reagirao, a na pravome mjestu našao se veznjak Čelsija koji je poentirao s tri metra. Francuska je bila bolja ekipa u prvom poluvremenu, Martial je imao tri izgledne prilike, ali se domaća mreža nije zatresla.


Portugal je bolje ušao u nastavak utakmice, Fonte je glavom pogodio okvir, u strijelce se mogao upisati i Ronaldo, ali rezultat se nije mijenjao.

- Na poluvremenu sam igračima rekao da Francuskoj ne možemo stalno ostavljati prostore, bolje smo krenuli u nastavku, ali smo onda primili onakav gol. Reagirali smo nakon toga dobro, radili smo ono što smo željeli od prve minute. No, odgovornost za prvo poluvrijeme je moja – izjavio je portugalski sekektor Santos.

- Pobjeda je zaslužena, izborena s puno solidarnosti, također i kvalitete. Ostvarili smo naš cilj, željeli smo osvojiti prvo mjesto. Što god da se dogodi u posljednjoj utakmici, ostat ćemo prvi. Dobro je ispunjavati ciljeve. Jako sam ponosan na igrače, ovo je za njih jako komplicirano razdbolje – kazao je francuski selektor Dešamp.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.