LIGA NACIJA

Gojak: Razočarani smo rezultatom

Reprezentacija BiH pred meč u Amsterdamu. NSBiH

Piše: G. Š.

15.11.2020

Nakon poraza naše reprezentacije u Amsterdamu (3:1) Siniša Saničanin je izjavio:


- Bilo je teško igrati protiv ovako dobre ekipe i u prvom poluvremenu se nismo najbolje snašli. U drugom poluvremenu smo konsolidovali redove i odigrali bolje. Postigli smo pogodak i stvorili još nekoliko prilika. Ostaje žal što smo suviše lako primili golove u prvom poluvremenu i kasnije je bilo teško nadoknaditi zaostatak. Nama mlađim igračima će ipak ova utakmica itekako značiti i nadam se da ćemo izvući pouke iz ovog i stvoriti ekipu za budućnost, optimista je Saničanin.


Strijelac jedinog gola za bh. tim Smail Prevljak je rekao:


- Šteta što smo izgubili utakmicu. Drago mi je što sam postigao gol, ali nam on na kraju nije puno toga donio. Ipak, u drugom poluvremenu smo igrali dobro i šteta što nismo napravili bolji rezultat. Moramo protiv Italije dati sve od sebe pa ćemo vidjeti šta će biti, naglašava Prevljak.


Darko Todorović smatra da je izostala agresivnost u prvih 45 minuta.


- Bila je ovo jako teška utakmica za nas. Holandija je odlična ekipa. U prvom poluvremenu smo griješili i previše smo dozvolili protivniku da gradi igru. Trebali smo biti agresivniji, ali u drugom poluvremenu smo taj segment igre popravili. Nisu ni oni imali neka rješenja i to nam je falilo u prvom poluvremenu, zaključio je Todorović.


Amer Gojak žali za propuštenim prilikama.


- Razočarani smo rezultatom. Trebamo što prije da zaboravimo ovu utakmicu i okrenemo se susretu sa Italijom. U nekim momentima smo igrali i dobro, ali nismo uspjeli da iskoristimo naše prilike. Protivnik svoje jeste i zasluženo su pobijedili, rekao je Gojak.


Debitant Almedin Ziljkić je sretan što je debitovao u finišu utakmice. 


- Ekipa je odigrala dobro drugo poluvrijeme i šteta što nismo iskoristili još neke šanse. Nakon ranog gola sve je krenulo u korist Holandije. Drago mi je zbog debija, ali mi je žao što nismo ostvarili bolji rezultat, ističe Ziljkić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.