KVALIFIKACIJE ZA EP U-21

Zaraženo čak sedam igrača i dva člana stručnog štaba reprezentacije Hrvatske

Zbog poštivanja epidemioloških pravila te Uefinog "Return to Play" protokola, drugim članovima reprezentacije nije određena mjera samoizolacije - saopćeno je iz HNS-a

Hrvatska sutra dočekuje Litvaniju u Puli. HNS

G. Š.

16.11.2020

Čak sedmorica članove mlade nogometne reprezentacije Hrvatske i dva člana stručnog stožera dobili su pozitivan rezultat na testiranju na novi koronavirus, koje provedeno u nedjelju, objavio je Hrvatski nogometni saveza.

Radilo se o redovitom, obveznom testiranju provedenom uoči utakmice zadnjeg kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo reprezentacija do 21 godine, u kojoj će u utorak (17 sati) Hrvatska ugostiti Litvu u Puli.

- Liječnička služba hrvatske U-21 reprezentacije zaprimila je rezultate testiranja na SARS-CoV-2 odrađenog u nedjelju, uoči posljednje kvalifikacije utakmice mlade reprezentacije. Rezultati testiranja pokazali su kako je na virus SARS-CoV-2 pozitivno sedmero igrača te dva člana stručnog štaba. Zbog poštivanja epidemioloških pravila te Uefinog "Return to Play" protokola, drugim članovima reprezentacije nije određena mjera samoizolacije - saopćeno je iz HNS-a.


Za utakmicu s Litvom su zbog smanjenog igračkog kadra upućeni dodatni pozivi Marku Điri, Dionu Dreni Belji, Ivanu Dolčeku, Josipu Mitroviću i Danielu Štefulju.


Kako bi imala šansu za plasman na završni turnir kao jedna od pet najboljih drugoplasiranih reprezentacija, Hrvatska mora pobijediti Litvaniju i nadati se da Grčka, koja nema nikakvih izgleda za plasman, na domaćem terenu neće izgubiti od Škotske.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.