NIGERIJA

Preživio drugu otmicu: Kriminalci oteli fudbalera i četiri sata ga držali u gepeku

Uzeli su mi na kraju dijamantni prsten, ručni sat i ogrlicu, tražili su novac, ali sam im rekao da imam samo kartice, rekao je Obodo

Uperili su pištolje u mene i oteli me u blizini rafinerije. Agencije

G. Š./BBC

17.11.2020

Kristian Obodo (Christian), bivši nigerijski reprezentativac, preživio je otmicu u svojoj zemlji. Zanimljivo, to mu je već druga u karijeri, ali i ova je završila sa sretnim ishodom.

Dok je taj 36-godišnjak, bivši nogometaš Peruđe, Fiorentine, Udinezea, Torina... šetao sa svojom djevojkom, odjednom ga je zaskočila skupina mladića, a koji su ga potom vezali i ugurali u gepek.

Zaključanog su ga držali četiri sata u automobilu.


- Uperili su pištolje u mene i oteli me u blizini rafinerije, nedaleko od moje kuće. Počeli su me udarati, a jedan od njih mi je rekao da će mi pucati u glavu ako ne budem miran, rekao je za BBC, a potom šokirao što ga je oslobodilo:


- Objasnio sam im ko sam, pa su shvatili da zapravo nisam onaj kojeg traže. Jedan od njih se sjetio da sam bio nogometaš i tad sam shvatio da nisam bio meta. Uzeli su mi na kraju dijamantni prsten, ručni sat i ogrlicu, tražili su novac, ali sam im rekao da imam samo kartice.


Prvi put je kidnapiran još 2012. godine kad je bio na vrhuncu svoje nogometne karijere. Za reprezentaciju Nigerije skupio je 21 nastup i postigao četiri gola. Zadnje nastupe imao je prije tri godine i to za grčki Apolon.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.