LIGA NACIJA

Švicarci zabranili odigravanje utakmice: Ukrajinci u izolaciji

Odluku o sudbini ove utakmice donijet će UEFA

Petković i Šaćiri. Arhiva

G. Š.

17.11.2020

Utakmica posljednjeg, 6. kola Lige nacija - grupa A, između Švicarske našeg stručnjaka Vladimira Petkovića i Ukrajine, koji se trebalo da se igra večeras u Lucernu, otkazana je pošto su lokalne zdravstvene vlasti čitavu gostujuću delegaciju smjestile u samoizolaciju zbog velikog broja zaraženih koronavirusom.


- UEFA nas je obavijestila kako se zbog kompetentne odluke Odsjeka za zdravlje kantona Lucern, prema kojoj je čitavoj ukrajinskoj delegaciji određena samoizolacija, utakmica Švicarska - Ukrajina ne može odigrati. Treba naglasiti kako su i UEFA i ukrajinski te švivarski savez bili spremni da se meč odigra, ali zabrana lokalnih zdravstvenih vlasti je to onemogučila. Odluku o sudbini ove utakmice donijet će UEFA, saopćeno je Fudbalskog saveza Ukrajine. 


Kolo prije kraja Njemačka je prva s devet bodova, Španija je druga s osam, Ukrajina treća sa šest, a Švicarska četvrta s tri boda. Španija i Njemačka će u Sevilji igrati za prvo mjesto u grupi, dok su Švicarska i Ukrajina trebali igrati za ostanak u Ligi A.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.