LIGA NACIJA

Hrvatska izgubila od Portugala, ali izborila opstanak u elitnom društvu

Tri boda dovoljna za opstanak Hrvatske u ligi A

Detalj s utakmice na Poljudu. AFP

Piše: A. M.

17.11.2020

Reprezentacija Hrvatske poražena je od Portugala rezultatom 2:3 u posljednjem kolu UEFA Lige nacija na splitskom Poljudu što je bilo dovoljno Hrvatima za ostanak u elitnoj ligi A obzirom na to da je Francuska savladala Švedsku 4:2.

Francuzi su pobjednici grupe sa 16 osvojenih bodova, tri više od Portugala na drugoj poziciji. Hrvatska je treća s tri boda, koliko ima i posljednja Švedska, ali Hrvati zbog bolje gol-razlike ostaju u elitnom društvu.

Hrvati su poveli u 29. minuti golom Matea Kovačića, a stvari su se počele komplikovati u 51. minuti kada je domaća selekcija ostala s igračem manje. Marko Rog je nagazio Kristijana (Cristiano) Ronalda i zaradio drugi žuti karton.

Brojčanu prednost na terenu Portugalci su vrlo brzo iskoristili. Minut kasnije Ronaldo je silovito šutirao iz slobodnog udarca, Dominik Livaković je odbio loptu do Danila, a on s desne strane šalje loptu pred gol, gdje je u mrežu posprema Ruben Dias.

Portugal je u 60. minuti došao do potpunog preokreta. Diogo Žota (Jota) je primio loptu i krenuo u prodor, međutim, pri tome ga je očito lopta pogodila u ruku. Sudije nisu ništa signalizirale, pa je Žota odigrao u sredinu za Žoaa Feliksa (Joao Felix), koji je pogodio za vodstvo gostiju.

Pet minuta kasnije Hrvati su poravnali rezultat s igračem manje. Kovačić je sjajnim udarcem s ivice kaznenog prostora pogodio za 2:2.

Dias je u sudijskoj nadoknadi pogodio za konačnih 2:3.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.