REPREZENTACIJA

Oproštaj od Lige u koju smo svakako zalutali

BiH večeras igra protiv Italije

Fudbalska reprezentacija BiH ne zna za pobjedu cijelu ovu godinu. N/FS BiH

Piše: G. Š.

18.11.2020

Ako naš državni tim večeras (20.45 sati) na Grbavici ne pobijedi favoriziranu Italiju stručni štab Dušana Bajevića ostat će arhiviran kao jedini koji nije ostvario nijedan trijumf na klupi reprezentacije. Istina, to nije pošlo za rukom ni Mehi Kodri, ali on je "Zmajeve" vodio samo u dvije prijateljske utakmice...

Strmoglavi pad

Fudbalska reprezentacija BiH ne zna za pobjedu cijelu ovu godinu, nakon što je u sedam utakmica ostvarila pet poraza, računajući i onaj protiv Sjeverne Irske na penale, te dva remija, tako da se nalazi(mo) na rubu ponora. Ne zbog toga što ćemo u narednoj takmičarskoj sezoni igrati u B grupi Lige nacija, jer nam u A grupi - kako je potvrdio i Miralem Pjanić, bar trenutno nije ni mjesto, nego zato što nećemo igrati na Euru 2020 i činjenice da nas poraz od Italije (uz pozitivan rezultat Grčke na svom terenu protiv Slovenije) vodi u četvrtu jakosnu grupu žrijeba za Mundijal 2022. A ne tako davno bili smo i u prvom (kvalifikacije za Euro 2016) i drugom šeširu...

Nadamo se da će neko preuzeti odgovornost za strmoglavi pad "Zmajeva", jer krivac sigurno nije (samo) Bajević.

- Još skupljamo utiske iz prethodne utakmice protiv Nizozemske, igrači su umorni i vidjet ćemo danas ko je od njih 100 posto spreman da počne utakmicu. Imamo već neke zamisli, ali danas će sve biti jasnije, rekao je Adnan Čustović, asistent u stručnom štabu Dušana Bajevića koji će večeras posljednji put voditi "Zmajeve".

Svi razočarani

Italijanima je potrebna pobjeda da bi se plasirali na završni turnir Lige nacija – grupa A, a nama je bitno da ostanemo u trećem šeširu za žrijeb kvalifikacija.

- Sigurno da smo svi razočarani ovakvom situacijom. Igrači su svi razočarani... U 2020. nismo ostvarili pobjedu, ali s druge strane mislim da je ova grupa A Lige nacija ipak prejaka za nas. Treći ili četvrti šešir – sve je to isto. Mi možemo da igramo s ekipama iz bilo kojeg šešira, ako budemo ta reprezentacija koja će naći slogu koja nas je nekad krasila. Ne moramo se bojati nikakvog šešira - zaključio je Čustović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.