REPREZENTACIJA

Begić: Izgleda da ni organizaciono ni igrački nismo dorasli plasmanu na Euro

Čelni čovjek N/FS BiH preuzeo dio odgovornosti

Begić: Vrijeme je da svedemo račune. N/FS BiH

A. V.

18.11.2020

Predsjednik N/FS BiH Elvedin Begić izjavio je kako Savez preuzima dio odgovornosti za neuspjeh reprezentacije, te kako organizaciono ni igrači nismo dorasli plasmanu na Euro.

- Ako govorimo o rezultatima, onda je sasvim jasno da nismo ispunili cilj. To je bio plasman na Euro ali izgleda da organizaciono ali ni igrački još nismo dorasli tom zadatku. Naravno, dio odgovornosti preuzimamo i mi kao rukovodstvo Saveza. Možda smo mogli donositi drugačije odluke, ali je pitanje koliko bi to utjecalo na igru našeg tima.  U svakom slučaju vrijeme je da svedemo račune i vidimo na koji način ćemo trasirati put za nove genereacije mladih i talentovanih igrača, koji će jednog dana ponovo biti na završnici evropskog ili svjetskog prvenstva - rekao je Begić za zvanični bilten utkamice BiH - Italija.

- Ostala je još jedna utakmica u okviru UEFA Lige nacija i to sa selekcijom Italije. Veliki protivnik za dostojanstven oproštaj od ovogodišnjeg reprezentativnog nastupa na međunarodnoj sceni. Vjerujem da su naši igrači svjesni toga i da će nam pružiti jednu spektakularnu nogometnu predstavu na stadionu "Grbavica" u Sarajevu - dodao je.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.