LIGA NACIJA

Selektor Bajević danas pravi dvije ili tri promjene u timu: Gdje će igrati Gojak?

Bit će interesantno vidjeti na kojoj će tačno poziciji igrati Amer Gojak, koji je od dolaska selektora Dušana Bajevića izgubio svoje mjesto u centralnom, užem veznom redu, a samim tim i kvalitet svojih igara

Sa sinoćnjeg treninga na Grbavici. NSBiH

Piše: G. Š.

18.11.2020

Ako je suditi po posljednjem treningu, naša reprezentacija će večeras (20.45 sati) protiv Italije početi utakmicu sastavu: Pirić – Cipetić (Todorović), Hadžikadunić, Saničanin, Kolašinac – Cimirot, Pjanić, Krunić, Gojak, Višća – Prevljak.

Prema tome, za razliku od prethodnog duela protiv Nizozemske u Amsterdamu (3:1), golmana Ibrahima Šehića koji je sinoć saznao da je pozitivan na koronavirus sigurno će zamijenit jedini preostali golman iz "A" tima Kenan Pirić, a također inficiranog Armina Hodžića u špicu napada će naslijediti Smail Prevljak.

Pozivi su sinoć, podsjetimo, upućeni i dvojici golmana naše U-21 selekcije - Luki Kačavendi i Belminu Dizdareviću, pošto je Jasmin Burić zbog povrede van stroja od prijateljske utakmice s Iranom na Koševu (0:2).

Međutim, stručni štab je još u dilemi za desni bok - Darko Todorović ili Branimir Cipetić, koji je osjetio bol u prednjoj natkoljenoj loži neposredno pred utakmicu u Amsterdamu, no bit će interesantno vidjeti na kojoj će tačno poziciji igrati Amer Gojak. Od dolaska selektora Dušana Bajevića veznjak Torina je izgubio svoje mjesto u centralnom, užem veznom redu, a samim tim i kvalitet svojih igara. Prethodno je predvodnik nove generacije naših najboljih fudbalera - u kvalifikacija za Euro 2020, postigao četiri gola, uz tri asistencije, te nagovijestio blistavu karijeru i u „A“ timu. Ipak, Gojak nikada nije bio krilni fudbaler koji za jednu utakmicu promijeni mjesta na obje pozicije uz aut liniju.  

U svakom slučaju, Gojaku je mjesto u užem veznom redu, gdje je igrao u Dinamu, a i sada u Torinu, na poziciji osam ili deset, a ne na krilu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.