KVALIFIKACIJE ZA EP U-21

Selektor Starčević nakon trijumfa nad Belgijom: Dokazali smo da imamo kvalitetan tim

Raduje me da su i jedni i drugi pokazali da su kvalitetni, te se nadam da će i oni u narednom periodu konkurisati za „A“ reprezentaciju

Starčević: Ono što smo radili u proteklih deset dana priprema uspješno smo prenijeli na teren na utakmici. NSBiH

Piše: G. Š.

18.11.2020

Mladi reprezentativci Bosne i Hercegovine sinoć je na Olimoijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase" u Sarajevu nakon odlične igre pobijedili Belgiju sa 3:2, u posljednjoj kvalifikacionoj utakmicu za Evropsko prvenstvo.


- Ono što smo radili u proteklih deset dana priprema uspješno smo prenijeli na teren na utakmici, rekao je selektor reprezentacije BiH U-21 Slobodan Starčević te naglasio:


- Bili smo svjesni koga imamo za protivnika i respektujemo selekciju Belgije koja je jedna od najboljih ekipa u ovom uzrastu. Međutim, ovi momci su pokazali da Bosna i Hercegovina takođe ima kvalitetne igrače i kvalitetan tim. Uz to imali smo na ovom okupljanju deset igrača koji se opraštaju od „U-21“ selekcije, ali tu je i deset njih koji su mlađi i na koje ćemo još moći da računamo. Raduje me da su i jedni i drugi pokazali da su kvalitetni, te se nadam da će i oni u narednom periodu konkurisati za „A“ reprezentaciju.

Selektor Starčević je još dodao:

- Mi smo kao tim pobijedili respektabilnu Belgiju. Stvarali smo ekipu koja se može suprotstaviti i najvećim. Prije mjesec dana smo odlično parirali Njemačkoj, ali nažalost nismo ostvarili željeni rezultat. Jučer smo bili uspješniji i čestitam igračima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.