LIGA NACIJA

Hadžibegić odveo Crnu Goru u grupu B: Perspektiva je lijepa, volio bih da ostanem

Svi živimo od rezultata, a projekat FSCG ide svojim putem

Hadžibegić: Nemojmo da idemo u euforiju ako smo pobijedili 4:0, nećemo svaki put pobijediti 4:0. FSCG

G. Š./Vijesti

18.11.2020

Selektor crnogorske fudbalske reprezentacije Faruk Hadžibegić zna da je u ovom momentu tim dao maksimum da dođe do Lige B Lige nacija. "Sokoli" su slavili protiv Kipra 4:0 za prvo mjesto i plasman u viši rang.


- Rijetke su ovakve prilike, da damo četiri gola, mogli smo i pet... Slavili smo jer smo imali motiv, ali i respekt prema protivniku. Odigrali smo na nivou svojih mogućnosti. Zadovoljan sam ponašanjem, prvim mjestom koje nam daje projekciju šta možemo dalje. Ovo je divan rezultat, perspektiva je lijepa, kaže Hadžibegić kojem je istekao ugovor sa Fudbalskim savezom Crne Gore. 

- Nije ovdje bitan moj slučaj, bitan je rezultat i to što smo ispunili cilj koji smo postavili na startu Lige nacija. Volio bih da ostanem, zadovoljan sam ovdje - zaključio je Hadžibegić.

- Čestitke momcima na ozbiljnoj igri. Pobjeda je zaslužena apsolurmo. Svidjelo mi se ponašanje ekipe, jer smo respektovali rivala i od početka bili na maksimalnom nivou. To je razlog ovakve pobjede.


Sa sinoćnje utakmice u Podgorici. FSCG

Kada se sumiraju utisci, Hadžibegić kaže da je put kojim Crna Gora ide pravi.

- Svi živimo od rezultata, a projekat FSCG ide svojim putem. Bitno je da znamo gdje idemo, šta nam treba, kako da budemo bolji i da širimo krug igrača. Igrači su sa ponosom igrali za grb i dres Crne Gore i to mi daje veliku satisfakciju.

Na pitanje da li ste željeli da pokažete da niste za Ligu C, Hadžibegič odgovar:

- Nemojmo da idemo u euforiju ako smo pobijedili 4:0, nećemo svaki put pobijediti 4:0. Nisam zaboravio ni teške momente u ovom periodu, a imamo i iskustvo drugih. Možemo da budemo još bolji, da više ne dozvolimo da se rivali igraju sa nama, kao recimo Engleska, ali imamo mi još dosta posla. Sinoć je bilo malo slavlje, popili smo po rakijicu, a sutra je nova priča.

Stevan Jovetić je srce i duša ove ekipe.

- Svi znaju šta mislim o njemu, više volim da mediji i navijači pričaju o pojedincima. Ja sam za priču o ekipi. Moram da istaknem i da je Adam Marušić ostao do kraja, iako je bio povrijeđen, kao i Aleksandar Šćekić. Imamo dobru atmosferu, dobru grupu, momci ginu za reprezentaciju - za kraj je rekao Hadžibegić, a prenose Vijesti.me.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.