REPREZENTACIJA

Odlazak najgoreg stručnog štaba u historiji bh. tima

Dušan Bajević u sedam utakmica nije uspio pobijediti

Karijere, biografije ili ranija dostignuća članova stručnog štaba reprezentacije BiH ne znače ništa, kada se pogledaju rezultati reprezentacije. N/FS BiH

Piše: N. Demirović

18.11.2020

- U ovom momentu smo bolja ekipa po kvalitetu. Dobro se poznajemo. Vjerujem da s velikom borbenošću, zalaganjem i odgovornošću možemo dobiti utakmicu. Sve ćemo dati od sebe da igramo i drugi meč i da se plasiramo na Euro, izjavio je ne tako davno Dušan Bajević, selektor fudbalske reprezentacije BiH u najavi baraža za EP.

Desetine igrača

I izgubili smo – Sjeverna Irska je prošla to polufinale na Grbavici, a bh. tim je ponovo ostao bez velikog takmičenja.

No, Bajević se nije pokolebao, desetine igrača je probao, nekada ni sam nije znao koga ko mijenja, a na kraju je stigao do sedam utakmica na klupi, a da nema pobjedu. Čak pet puta smo poraženi pod palicom Bajevića i njegovog stručnog tima. Uspio nas je i Iran dobiti na Koševu, pa je jasno kojeg je ranga tim kojeg predvodi 71-godišnji Bajević.

Bajevićeva statistika na klupi reprezentacije BiH. SOFASCORE

Nove pobjede

Današnji dan će biti upisan u knjige kao odlazak najlošijeg stručnog štaba u historiji bh. reprezentacije. Utakmicom protiv Italije bit će okončana jedna era koja može imati dugoročnije posljedice na bh. fudbal. Eksperiment koji sigurno neće donijeti ništa dobro, tek bi u budućnosti mogao doći na naplatu.

Karijere, biografije ili ranija dostignuća članova stručnog štaba reprezentacije BiH ne znače ništa, kada se pogledaju rezultati reprezentacije.

Treba reći da su prvi Bajevićevi pomagači u svemu ovome što je srozalo reprezentaciju bili Rusmir Cviko, Adnan Čustović i Slaven Musa.

Ko zna, možda se večeras svi iznenadimo protiv Italije, uručimo cvijeće "stručnjacima" i krenemo u nove pobjede.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.