ITALIJA

Toti se vraća u Romu: Jučer bio na sastanku sa čelnicima kluba

Utorak je dakle, donio sastanak Totija i čelnika Rome, a još nije poznato što su mu vlasnici tačno ponudili i koju bi funkciju mogao obavljati

Toti i Džeko. Arhiva

G. Š./SN

18.11.2020

Ikona italijanskog prvoligaša Rome Franćesko Toti (Francesco Totti) blizu je povratka u klub s Olimpika, prenose ove srijede brojni italijanski mediji. Novi vlasnici žele ga blizu, a to je, jasno, polučilo mnogo zadovoljstva i pozitivnih reakcija od strane navijača. Porodica Friedkin, vlasnici Rome, žele vratiti stari sjaj klubu pa ga polako "sređuju" iznutra.

Utorak je dakle, donio sastanak Totija i čelnika Rome, a još nije poznato što su mu vlasnici tačno ponudili i koju bi funkciju mogao obavljati. Zna se da je Totijev zahtjev bio dolazak na neku od operativnih pozicija, odnosno da želi imati značajan utjecaj u kreiranju sportske politike. Nije međutim, još definirano žele li ga vlasnici na mjestu sportskog direktora ili nekoj sličnoj poziciji.


Totijeve želje bile su vezane za mjesto tehničkog direktora, što je pozicija koju naprimjer u Milanu obavlja njegov nekadašnji saigrač iz reprezentacije, Paolo Maldini. Podsjetimo, Toti je već bio na funkciji sportskog direktora, i to odmah nakon okončanja velike igračke karijere. Međutim, bivša uprava izuzela ga je iz lanca odlučivanja pa se Toti odlučio povući, prenose SN.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.