LIGA NACIJA

"Zmajevi" protiv Italije igraju za veliki ulog: Treći šešir i baraž Mundijala 2022.

Trenutno su "Zmajevi", s osvojena dva boda u A diviziji, bolje plasirani samo od Islanda

G. Š.

Sa sinoćnjeg treninga "Zmajeva" na Grbavici

Foto: NSBiH


Oslabljeni "Zmajevi", iako su već ispali iz A grupe Lige nacija, večeras (20.45 sati) na Grbavici protiv također oslabljenih Italijana igraju za veliki ulog, a to je plasman u treću jakosnu grupu žrijeba za Svjetsko prvenstvo 2022, ali i baraž predstojećeg Mundijala.

Remi ili pobjedom ostavlja našu reprezentaciju u trećem šeširu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022, a također, i igri za baraž pomenutog takmičenje koji će se popuniti s dvije najbolje plasirane reprezentacije iz Lige nacija - grupa A, koje ne završe među prve dvije selekcije u svojoj kvalifikacionoj grupi za Mundijal 2022. 

Trenutno su "Zmajevi", s osvojena dva boda u A diviziji, bolje plasirani samo od Islanda koji je bez bodova, a s večerašnjim remijem nadmašili bi i Švedsku koja ima tri boda, ali slabiju gol razliku od naše selekcije.

Eventualnom pobjedom protiv Italije bit ćemo bolje plasirani i od Hrvatske, te Švicarske koje također ima tri boda, ali i utakmicu manje s Ukrajinom koju su sinoć zabranile zdravstvene vlasti Lozane. Konačnu odluku o duelu Švicarska - Ukrajina donijet će UEFA...

Više o temi BiH - Italija

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na