REPREZENTACIJA

"Avaz" saznaje: Savez pregovara sa Markom Simoneom

Ko će naslijediti Dušana Bajevića

Simone: Posljednji angažman mu je bio marokanski Šabab Mohemedija. AGENCIJE

Piše: H. Javor-Ibrahimbegović

19.11.2020

Dušan Bajević je okončao svoj, izuzetno neuspješni, mandat na klupi reprezentacije Bosne i Hercegovine. Naravno, sada je pitanje ko će ga naslijediti i ko će biti spreman uhvatiti se u koštac sa reprezentacijom koja ostaje u popriličnom rasulu.

Određene želje

Promjene slijede i u vrhu Nogometnog saveza BiH, gdje će na kormilo stići Vico Zeljković, a prema informacijama do kojih smo došli, upravo on ima određene želje, kada se govori o selektorskoj poziciji.

Kako saznaje "Avaz" uspostavljeni su kontakti sa Markom Simoneom (Marco) nekadašnjim italijanskim fudbalerom, koji je, između ostalog, nekada nosio dres Milana, PSG-a, Monaka..., a igrao je i za reprezentaciju Italije.

Prema informacijama do kojih smo došli, Simoneu bi se u stručnom štabu trebao naći Branimir Krunić, nekadašnji bh. reprezentativac i trener banjalučkog Borca.

Posljednji klub

Inače, 51-godišnji Simone trenersku karijeru je počeo u Monaku, a na nakon toga je radio kao sportski direktor, a zatim i trener u švicarskoj Lozani. Potom je radio u Francuskoj, ali ne u klubovima iz najvišeg ranga, da bi se otisnuo u Tunis.

Posljednji angažman mu je bio marokanski Šabab Mohemedija, klub s kojim se rastao tačno prije godinu dana.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.