NSBiH

Reprezentacija BiH do žrijeba za Mundijal 2022 neće imati novog selektora

Konačan sastav jakosnih grupa za žrijebanje bit će poznat nakon objavljivanja novembarske FIFA rang liste

G. Š.

Reprezentacija BiH pred sinoćnji duel sa Italijom

Foto: NSBiH


Žrijeb kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2020. godine u fudbalu održat će se 7. decembra u Cirihu (18 sati).

- Zbog pandemije koronavirusa, predstavnici nacionalnih saveza neće prisustvovati izvlačenju grupa, saznajemo u NSBiH.

- Međutim, mi da tada sigurno nećemo ni imati novog selektora, s obzirom na to da se Dušanu Bajeviću istekao mandat...S druge strane, konačan sastav jakosnih grupa za žrijebanje bit će poznat nakon objavljivanja novembarske FIFA rang liste (26. novembar), s tim što će naše reprezentacija najvjerovatnije biti u četvrtom šeširu. 

- Kada je riječ o samom žrijebu, 55 selekcija bit će smještene u 10 grupa. U pet grupa bit će po šest, a u pet po pet selekcija. Deset ekipa ide direktno, dok će tri kroz baraž obezbijediti plasman u Katar. Plasman kroz baraž osim deset drugoplasiranih ekipa iz kvalifikacija tražit će i i dvije najbolje reprezentacije iz Lige nacija, računajući ukupan plasman u tom takmičenju u periodu 2020-2021, ne računajući one zemlje koje će kroz kvalifikacije obezbijediti plasman... - saopćeno je iz UEFA-e

Evropu će na Mundijalu 2022 predstavljati 13 reprezentacija. .. Mečevi kvalifikacija za Mundijal 2022 su na programu su od marta do novembra naredne godine. Predviđeno je da se u martu i novembru odigraju po tri kola, što do sada nije bio slučaj, budući da su reprezentacije igrale po dva meča u tim terminima. Naravno, ubrzani ritam diktira pandemija koronavirusa, ali i Evropsko prvenstvo koje je pomjereno za ljeto 2021. godine.

Svjetsko prvenstvo na programu je od 21. novembra do 18. decembra 2022. godine...

Više o temi Dušan Bajević

NA VRH

Podijeli članak na