ITALIJA

Mančini nakon duela na Grbavici: Imamo veoma nadarene mlade igrače

Želim da zahvalim svim momcima koji su doprinijeli ostvarivanju ovog cilja u posljednje dvije godine, i onima koji su igrali sinoć i onima koji su bili kod kuće

Mančini: Bastoni je odigrao tri utakmice u deset dana i svaki put je bio sve bolji. Arhiva

G. Š./RAI

19.11.2020

Selektor fudbalske reprezentacije Italije Roberto Mančini (Mancini), koji zbog pozitivnog testa na koronavirus nije doputovao u Sarajevo, pohvalio je igru svojih izabranika na Grbavici (0:2). 

- Bit će to prekrasan završni turnir. Dolazi nakon plasmana na Evropsko prvenstvo, tako da smo se drugi put kvalifikovali na veliko takmičenje i zaista smo sretni - rekao je Mančini za RAI Sport i dodao:


- Želim da zahvalim svim momcima koji su doprinijeli ostvarivanju ovog cilja u posljednje dvije godine, i onima koji su igrali sinoć i onima koji su bili kod kuće. Mislim da imamo veoma nadarene mlade igrače. Moramo im pružiti priliku da igraju. Možda postoje poteškoće u početku, ali ako imaju talent, on će doći do izražaja za šest ili sedam mjeseci. Italijanske mlade selekcije su baza za nas, pomogle su nam da se igrači pripreme za iskorak. 

Selektor reprezentacije Italije posebno je bio zadovoljan igrom Alesandra Bastonija (Alessandro), 21-godišnjeg defanzivca Intera.


- Bastoni je odigrao tri utakmice u deset dana i svaki put je bio sve bolji. Veoma je mlad i ima ogroman prostor za napredak, tako da bi zaista mogao biti nasljednik Bonučija i(li) Kjelinija. Nije on jedini, jer imamo još veoma nadarenih defanzivaca u selekcijama U-21 i U-20, samo im treba pružiti priliku da igraju, zaključio je Mančini nakon pobjede u Sarajevu i plasmana na "Final for" Lige nacija - grupa A, koji bi se trebao održati u Italiji.


Spomenimo i to da je Mančini izjavio da se osjeća dobro...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.