HRVATSKA

Šuker: Dalić je na pravom putu

Zahvaljujem se pritom i igračima na maksimalnom odricanju, po ko zna koji put su pokazali kako se brane boje reprezentacije

Šuker: Zadržali smo visoke standarde. Arhiva

Piše: G. Š

19.11.2020

Nakon posljednje utakmice u Ligi nacija protiv Portugala na Poljudu, predsjednik HNS-a Davor Šuker se u razgovoru za službenu stranicu Saveza osvrnuo na sve do sada učinjeno, ali i na ono što je tek pred "Vatrenim".

- Zadržali smo visoke standarde, Hrvatska je i dalje dio elite i uživa ugled u svijetu, a to je velik doseg. Mnogi se ljudi usude komentirati Ligu nacija, a zapravo ne znaju njezinu svrhu. Znam samo da bi mnogi željeli biti u našoj poziciji, konstatuje Šuker.

Kada je u pitanju selektor reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić, Šuker ističe: 


- Žao mi je što su ga neki eksperti počeli “načimati”, ali selektor Zlatko Dalić u svakom slučaju ima maksimalnu podršku i povjerenje članova Izvršnog odbora i mene osobno. Oni koji ga malo oštrije kritiziraju trebaju znati da Dalić u posljednje vrijeme nije imao tu komociju igrati takozvane male utakmice, on je od Svjetskog prvenstva u Rusiji na ovamo igrao utakmice s vrlo jakim protivnicima, a to je velika razlika. Uostalom, na dosta je utakmica, iz raznoraznih razloga, bio suočen s izostancima standardnih prvotimaca. Uvjeren sam da je Dalić na pravom putu i da će Hrvatska na Evropskom prvenstvu opet biti jako dobra. Zahvaljujem se pritom i igračima na maksimalnom odricanju, po ko zna koji put su pokazali kako se brane boje reprezentacije.

Dalić ima punu podršku HNS-a. Arhiva

Hrvatska će početkom decembra saznati protivnike u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Kataru i to kao jedan od nositelja u prvoj jakosnoj skupini.

- Bilo je vrlo važno zadržati status nositelja i u tome smo uspjeli, čeka nas zahtjevno proljeće kao uvod u nastup na Euru. Vjerujem da ćemo dobro startati u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Kataru i tako već početi brusiti pravu formu za nastup na evropskoj smotri.

Predsjednika HNS-a itekako raduje i činjenica da je Euro izborila i mlada reprezentacija predvođena selektorom Igorom Bišćanom.

- Vrlo je važno da je mlada reprezentacija zadržala konstantu plasmana na velika natjecanja i što opet imamo jednu dobru generaciju kao putokaz za budućnost. Još jednom se pokazalo koliko je bitna baza i predan rad u našim klubovima, odakle crpimo kvalitetu za HT Prvu ligu koja je sve kvalitetnija, ali i za reprezentaciju. Baš zbog toga je Zlatko Dalić mogao bezbolno provesti svojevrsnu smjenu generacije, na velikoj sceni pojavili su se Brekalo, Vlašić, Livaković, Grbić, Uremović, Ćaleta-Car, Bradarić, Bašić, Pongračić, u mladoj reprezentaciji velik potencijal pokazuju Šutalo, Gvardiol, Vušković, Ivanušec, Moro, Majer, Bistrović… Pred Hrvatskom je, dakle, svijetla budućnost, imamo se čemu nadati na Svjetskom prvenstvu u Kataru, ali i u Sjedinjenim Američkim Državama, Kanadi i Meksiku. Uostalom, nije portugalski izbornik Fernando Santos poslije utakmice slučajno hvalio hrvatsku nogometnu mladost. Hrvatska doista može biti ponosna da opet dolaze kvalitetni mladi igrači koji će jednog dana biti okosnica A reprezentacije. Hvala svima koji sudjeluju u tom kontinuiranom procesu, uvjeren sam da ćemo svi mi u HNS-u, klubovima i županijskim savezima napraviti sve za daljnji napredak hrvatskog nogometa, zaključio je Šuker.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.