PRIJATELJSKI MEČ

"Zmajice" pobijedile Crnogorke

Gol za pobjedu Bosne i Hercegovine postigla je Sofija Krajšumović u 35'.

Ženska U-19 reprezentacija Bosne i Hercegovine. NSBiH

Piše: G. Š.

19.11.2020

Ženska U-19 reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je sa 2:1 danas u Međugorju u prijateljskom susretu odgovarajuću selekciju Crne Gore.


Bh. tim je do prednosti došao u 17'. minuti preko Amre Omeragić, a Crnogorke izjednačuju rezultat 13 minuta kasnije.

Gol za pobjedu Bosne i Hercegovine postigla je Sofija Krajšumović u 35. minuti.

Prije dva dana ove selekcije su odigrale još jedan meč koji je završen remijem 2:2, a selektor ženske juniorske reprezentacije BiH Dragan Jevtić je o ovom dvomeču rekao:

- Veoma je važno što smo se nakon dužeg vremena ponovo okupili i odigrali ove dvije utakmice. Teško je u ovim okolnostima uopšte naći protivnika. S jedne strane možemo biti zadovoljni, pobijedili smo i djevojke su pružile maksimum. Ipak, to je daleko od onoga što je potrebno u kvalifikacionim utakmicama. Čak i igračice koje su igrale i u prethodnoj generaciji su daleko od forme u kojoj su bile.

Jevtić je još dodao:

- Mi smo plasmanom u elitni krug prošle sezone podigli kriterijume visoko i želimo na tom nivou da ostanemo. Za takvo nešto potrebno je mnogo rada. Da bi igračice bile u reprezentaciji, prvo moraju da igraju u svojim klubovima, a nama je problem što veliki broj djevojaka ovog uzrasta ne igra standardno u prvenstvu. Uz to dolazi nam pauza i one moraju pokazati karakter i vrijedno raditi kako bi na proljeće bile u dobroj kondiciji. Mi ćemo pokušati da zakažemo još neke prijateljske utakmice koje bi nam dale odgovore na neka pitanja, rekao je selektor naših najboljih juniorki.

Ženska U-19 reprezentacija BiH danas je nastupila u sastavu: Senada Cerić, Vladana Barać (30. Tamara Malinović), Naida Haračić, Selma Hasić (85. Jovana Stevanović), Andrea Čule (87. Ilvana Begović), Sofija Krajšumović (87. Varvara Šešlija), Elma Husić, Amra Omeragić, Radmila Ždero (60. Matea Topalović), Helena Dabić (85. Đuka Stojanović), Nikolina Vasiljević.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.