PREMIJER LIGA BIH

Bašić: Teren će biti težak, ali nećemo tražiti alibi

Trener Tuzla sitija uoči duela s Mladosti

Bašić: Nada se dobrom izdanju svoje ekipe. ARHIV

Piše: A. V.

20.11.2020

Tuzla siti će u susretu 15. kola m:tel Premijer lige BiH dočekati Mladost iz Doboj-Kaknja. 

Sutrašnji meč, koji se igra na stadionu Tušanj od 13:00 sati, najavio je trener tima iz Siminog Hana Nermin Bašić.

- Zadnjih 14 dana smo dobro radili, bili smo i na mini pripremama i to nam je dobro došlo. Analiza posljednje četiri utakmice je pokazala da smo dobili čvrstu i kompaktnu ekipu koja igra srcem. U četiri utakmice smo primili samo dva gola, a zadnje dvije smo uspjeli sačuvati mrežu. Moj zadatak je bio da stablizujem ekipu u tom smjeru, da nađemo neki balans između odbrane i napada – rekao je Bašić, a potom se dotakao narednog rivala svoje ekipe.

- Teren će biti težak, ali nećemo tražiti alibi. Imam poštovanje prema Mladosti, rade sa mladim igračima, doveli su jako dobrog trenera koji zna šta radi. Nisu se dali pokolebati pored svih problema, čelnici kluba su nastavili sa svojim vizijom da guraju mlade igrače. Igraju dobro i kompaktno, te mislim da će biti jako teška utakmica za nas. Uradili smo izuzetno dobar skauting Mladosti, ali moramo gledati sebe. Nadam se dobrom izdanju svoje ekipe.

Bašiću sutra na raspolaganju neće biti Edin Rustemović, Jovo Ković i duže povrijeđeni Mirsad Hasanović, dok se u tim vraćaju Ivan Kostić i Nermin Crnkić.

Tuzla siti sutrašnji meč dočekuje kao sedmi na tabeli s 21 bodom, dok je Mladost deveta sa 16 bodova.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.