UNICEF

Džeko: Iskoristimo ove trenutke da osmislimo bolji, pravedniji i prikladniji svijet

Poruka kapitena BiH povodom Međunarodnog dana djeteta

Džeko: Dugogodišnji ambasador UNICEF-a. ARHIV

Piše: A. V.

20.11.2020

Edin Džeko, kapiten reprezentacije BiH i dugogodišnji ambasador UNICEF-a, poslao je poruku povodom Međunarodnog dana djeteta. 

- Više od 10 godina nosim titulu ambasadora UNICEF-a, koja spada među najznačajnije u mojoj karijeri, i u životu uopšte. Danas, na Međunarodni dan djeteta, želim sve da nas podsjetim na naše dužnosti i obaveze prema djeci i mladima.

- Pravi je trenutak da budemo pametni i hrabri. Da poštujemo mjere, da nosimo maske, držimo razmak koliko god to teško bilo... Jer će proći, vjerujte... Da brinemo o higijeni i da brinemo jedni za druge. Jer i kad ne možemo da se zagrlimo, možemo da pružimo jedni drugima riječi ohrabrenja, podrške i ljubavi. Vas djecu i mlade molim tražite pomoć i podršku kad god osjetite da vam je to potrebno. Bez straha. Bez stida. Slobodno. Svojim glasom. Porukom. Crtežom. Znakom.

- Moja poruka vama, djeci, mladima i odraslima je da treba da radimo dvije stvari. Prvo, da poštujemo mjere da bismo se što prije vratili, u škole, na treninge, na posao...

- Drugo, da iskoristimo ove trenutke da osmislimo ponovo svijet, bolji, pravedniji, prikladniji – za svako dijete u Bosni i Hercegovini, uključujući djecu izbjeglice i migrante koji trenutno borave u našoj zemlji, ali i za baš svako dijete na svijetu.

- Čuvajte sebe. Čuvajte svoje najbliže. Maštajte. Igrajte se. Vjerujte u sebe. Govorite glasno i jasno. Osmislite ponovo – svijet o mjeri svakog djeteta. Sretan vam Međunarodni dan djeteta - poručio je Džeko, a njegovu poruku prenio Twitter profil Unicefa.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.