PREMIJER LIGA BIH

Zrinjski u Mostaru čeka Borac, direktna borba za treće mjesto

Oba trenera naglašavaju da su uspjeli odmoriti ekipe

Sa ranijeg ogleda rivala. Arhiv

Piše: N. D.

21.11.2020

Derbi 15. kola Premijer lige BiH igraju Zrinjski i Borac. Mostarci su bili u naletu u posljednja tri kola, pa treba vidjeti koliko je na njih utjecala reprezentativna pauza. Mladen Žižović je mišljenja da je pauza ekipi došla u pravi trenutak, jer su igrači bili umorni nakon velikog broja utakmica u kratkom periodu.


Žižović je svjestan da eventualna pobjeda protiv Borca donosi mnogo.

- Borac nas je dobio u Banjaluci, ispred nas je na tabeli, imamo šansu da eventualnom pobjedom dođemo do trećeg mjesta i učinit ćemo sve da im se na jedan fer i sportski način revanširamo za poraz na Gradskom stadionu. Vrlo iskusna ekipa koja ima šampionske ambicije i iskusnog trenera. Imaju u svojim redovima nekoliko izvanrednih individualaca, a pokušat ćemo iskoristiti činjenicu da su nešto lošiji u gostima i da te njihove dobre strane, a to su Zakarić, Ziljkić i Lukić, neutrališemo, nametnemo stil igre koji nama odgovara i dođemo do pobjede – rekao je Žižović.


Gosti u Mostar ne dolaze s bijelom zastavom, već žele bodove.

- Kvalitetno smo radili i ovaj meč je borba za treće mjesto. Uvažavamo Zrinjski koji je podigao formu, u tri meča su dali sedam golova. O njima ne treba trošiti riječi, jer mogu svakog pobijediti. Imaju i oni svojih problema zbog Filipovića, ali spremamo se odigrati kvalitetno. Nećemo ići samo da ne budemo poraženi, već da pokušamo osvojiti tri boda. Ako ponovimo pristup sa duela protiv Željezničara, imamo se čemu nadati. Pauza je dobrodošla – rekao je prvi strateg Banjalučana Vlado Jagodić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.