ŠPANIJA

Marca: Ronaldo se želi vratiti u Real, ali postoji jedan problem

Juventus ne bi imao ništa protiv riješiti se njegove plate od 31 miliona eura godišnje

A. M.

Ronaldo

Foto: Agencije


Španska "Marca" piše kako se Kristijano (Cristiano) Ronaldo želi vratiti u Real Madrid koji je napustio u ljeto 2018. godine, piše Index.hr.

Od kada je otišao u Juventus, Ronaldo je zahladio odnose s Realom. Nije se pojavio na dodjeli Zlatne lopte koja je otišla u ruke Luke Modrića, a od bivših saigrača ostao je u kontaktu jedino s Marselom (Marcelo).

Gradi mostove prema svom povratku u Madrid

Ipak, stvari su se promijenile u martu ove godine kada je Ronaldo lično nazvao Florentina Pereza i zatražio mjesto u loži na El klasiku koji je odigran 1. marta.

Nakon toga je na društvenim mrežama proslavio ovosezonsku pobjedu Reala u El klasiku (1:3), dok je na Poljudu u ponedjeljak ugodno razgovarao s bivšim saigračima iz kluba Lukom Modrićem i Mateom Kovačićem koji je u međuvremenu otišao u Čelzi.

Iako Ronaldo želi povratak u Real, a Juventus ne bi imao ništa protiv riješiti se njegove plate od 31 miliona eura godišnje, čini se kako Real nije zainteresovan. Prvaku Španije Ronaldo nije preskup, već klub nije zainteresiran za njegov povratak.

Više o temi Cristiano Ronaldo

REAL MADRID
Bejl je bolji atleta od Ronalda
NA VRH

Podijeli članak na