ITALIJA

Drama u avionu Lacija: Prvo ih je nevrijeme zadesilo u zraku na putu u Krotone...

Svi su bili u strahu kada smo letjeli prema Krotoneu, osim Aćerbija i Parola, rekao je Imobile

Novi Boing 737 predstavljen je u Laciju nakon reprezentativne pauze, ali igrači su se natrag u Rim vraćali redovnom linijom. SCREENSHOT/SN

G. Š./SN

23.11.2020

U subotnjoj utakmici 8. kola Serije A Lacio je na gostovanju pobijedio Krotone rezultatom 2:0. Ali, ono što se događalo prije i nakon tog dvoboja tjera strah u kosti i onih koji se sa situacijom upoznaju. Problem je bio na oba putovanja, kako onom za odlazak u Kalabriju, tako i na povratku u Rim.


Iako je kontroverzni gazda Lazija Klaudio Lotito (Claudio) potrošio jako velik novac na kupovinu privatnog aviona za svoju ekipu, on se već na prva dva leta pokazao ekstremno nesiguran. Doduše, nije riječ o tehnici ili nekom obliku ljudskog faktora kao ključnom elementu, već je svoje odigralo i loše vrijeme koje je nogometaše pratilo na putu.


Novi Boeing 737 predstavljen je u Laciju nakon reprezentativne pauze, ali igrači su se natrag u Rim vraćali redovnom linijom. Prvo ih je nevrijeme zadesilo u zraku na putu u Krotone, a kontrola leta nije dala dopuštenje za uzlijetanje Lacijevog aviona na početku polaska za Rim nakon utakmice.


Tako su igrači i ostalo osoblje iz kluba sa aerodroma u Krotoneu morali autobusom do obližnje Lamezije, odakle su se redovnom linijom vratili u Rim.

 

- Svi su bili u strahu kada smo letjeli prema Krotoneu, osim Aćerbija i Parola. Parolo je potpuni luđak, on se smijao i ludovao u avionu kao da se ništa ne događa. Pitao sam svoje suigrače zašto ga nisu snimali u letu, ali ni oni se nisu baš najbolje osjećali u cijeloj situaciji - rekao je Ćiro Imobile (Ciro Immobile), koji je bio jedan od strijelaca u pobjedi protiv Krotonea, prenose SN. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.