ENGLESKA

Klop: Nisam baš siguran da u ovakvom ritmu možemo sezonu okončati sa 11 zdravih igrača

Ako se vi (Sky Sports - op.a.) i BT Sport ne dogovorite, mi smo gotovi

Klop: Znam da vas nije briga za to, ali to je veliki problem. Arhiva

G. Š./SN

23.11.2020

Nakon derbija 9. kola Premieršipa između Liverpula i Lestera na Anfieldu menadžer 'Redsa' Jurgen Klop (Jurgen Klopp) bio je ljutit.  Iako je njegova ekipa slavila s više nego uvjerljivih 3:0, njemački stručnjak je izjavu nakon utakmice iskoristio za monolog usmjeren protiv televizijskih kuća. Naime, Klop je ogorčen zbog prenatrpanosti rasporeda zbog kojeg danak plaćaju igrači, a njegova je ekipa konkretno desetkovana u obrani. 


Zanimljivo je kako Klopov monolog u izjavi za "Sky Sports" nije emitiran u Engleskoj i ostatku Evrope, ali je procurio zbog američkog NBC-a.


- Ako se vi (Sky Sports - op.a.) i BT Sport ne dogovorite, mi smo gotovi, rekao je Klop i dodao:


- Ako nastavimo igrati srijedom i četvrtkom, i u Evropi, i za reprezentacije, a onda subotom i nedjeljom u podne u Premijeršipu, nisam baš siguran da možemo sezonu okončati sa 11 zdravih igrača. Znam da vas nije briga za to, ali to je veliki problem. Ne govorim sve to samo zbog Liverpula, nego zbog svih igrača, tako i igrača Engleske koji idućeg ljeta predstavljaju Englesku na Euru. Pa evo, čini se da se Saka povrijedio za vikend, a prije toga je u jednoj sedmici igrao tri utakmice za Englesku, podsjeće je Klop.


Televizijske kuće skupo su platile TV prava i žele vratiti uloženo, a raspored odigravanja susreta dodatno je zgusnut zbog pandemije koronavirusa koji je pomaknuo sezonu.


- Naravno da treba poštovati potpisane ugovore s televizijskim kućama, ali oni nisu napravljeni za korona-sezone. Pa svi se moramo prilagoditi novonastaloj situaciji. Isto tako sada ovdje pričamo s maskama. Sve se promijenilo, samo ti ugovori s televizijskim kućama ostaju isti - zavapio je menadžer Liverpula.


Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.