ETIČKI ODBOR

FIFA suspendovala svog potpredsjednika zbog finansijskih malverzacija

Ahmad je prekršio svoju dužnost lojalnosti, nudio poklone i druge pogodnosti, loše upravljao sredstvima i zloupotrijebio položaj predsjednika CAF-a, utvrdio je Etički odbor FIFA

G. Š./FIFA

Istraga je bila fokusirana na različita pitanja u vezi sa upravljanjem CAF-aom

Foto: Agencije


FIFA je danas suspendovala predsjednika Afričke fudbalske konfederacije (CAF) Ahmada Ahmada (60) na pet godina zbog finansijskih malverzacija.  Njemu su zabranjene sve sportske aktivnosti u narednih pet godina, a kažnjen je novčano sa 185.000 eura, navela je Fifa čiji je Ahmad potpredsjednik.

- Ahmad je prekršio svoju dužnost lojalnosti, nudio poklone i druge pogodnosti, loše upravljao sredstvima i zloupotrijebio položaj predsjednika CAF-a, utvrdio je Etički odbor FIFA.

Istraga je, kako se navodi, bila fokusirana na različita pitanja u vezi sa upravljanjem CAF-aom, uključujući i organizaciju i finansiranje hodočašća u Meki, kao i veze sa kompanijom sportske opreme Taktikal stil.

Ahmad je na čelu CAF bio od marta 2017. godine, a namjeravao je da se kandiduje i za drugi mandat.  Izbori za novog predsjednika Afrčke fudbalske konfederacije zakazani su za 12. mart u Rabatu.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na