SELEKTORSKA KRIŽALJKA

Uskoro počinje Izvršni odbor NSBiH: Ko su kandidati za novog selektora naše reprezentacije

G. Š.

Bajević: Završio svoj mandat

Foto: Avaz


Sjednica Izvršnog odbora Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine na kojoj će biti analiziran izvještaj selektora naše "A" reprezentacije Dušana Bajevića, kojem je istekao mandat, a potom i otvorena selektorska križaljka, počinje danas u 11 sati.

Kako saznajemo, danas bi trebali biti usvojeni kriteriji za izbor novog selektora, osnove za razgovore s kandidatima kao što su visina plaće, te šta je cilj - od plasmana na veliko takmičenje do podmlađivanja... Također, bit će određena i komisija da napravi spisak potencijalnih kandidata, odnosno obavi razgovore s njima.

Predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske Vico Zeljković već je izjavio da bi na klupi naše reprezentacije volio vidjeti Zvjezdana Misimovića i Emira Spahića, a navodno na klupi za rezerve su Savo Milošević, Mladen Krstajić, Marko Simone...

S druge strane, predstavnici fudbalske vlade iz Nogometnog saveza Federacije BiH su za Emira Spahića i Sergeja Barbareza, ali i Rusmira Cviku, a jedan dio njih će predložiti Dragana Jovića. 

Danas ćemo saznati i to ima li neko i "keca u rukavu".  

  
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na