SELEKTORSKA KRIŽALJKA

Uskoro počinje Izvršni odbor NSBiH: Ko su kandidati za novog selektora naše reprezentacije

Bajević: Završio svoj mandat. Avaz

Piše: G. Š.

24.11.2020

Sjednica Izvršnog odbora Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine na kojoj će biti analiziran izvještaj selektora naše "A" reprezentacije Dušana Bajevića, kojem je istekao mandat, a potom i otvorena selektorska križaljka, počinje danas u 11 sati.


Kako saznajemo, danas bi trebali biti usvojeni kriteriji za izbor novog selektora, osnove za razgovore s kandidatima kao što su visina plaće, te šta je cilj - od plasmana na veliko takmičenje do podmlađivanja... Također, bit će određena i komisija da napravi spisak potencijalnih kandidata, odnosno obavi razgovore s njima.


Predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske Vico Zeljković već je izjavio da bi na klupi naše reprezentacije volio vidjeti Zvjezdana Misimovića i Emira Spahića, a navodno na klupi za rezerve su Savo Milošević, Mladen Krstajić, Marko Simone...


S druge strane, predstavnici fudbalske vlade iz Nogometnog saveza Federacije BiH su za Emira Spahića i Sergeja Barbareza, ali i Rusmira Cviku, a jedan dio njih će predložiti Dragana Jovića. 


Danas ćemo saznati i to ima li neko i "keca u rukavu".  






 















 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.