NOGOMETNI SAVEZ

Genijalno: Izvršni odbor nakon "detaljne analize" zaključio da nije ispunjen cilj

Objavili da je bila iscrpna diskusija

Nogometni savez BiH. Arhiv

Piše: N. D.

24.11.2020

Nije se očekivalo ništa posebno od današnje Sjednice Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH, ali je zadivljujuće koliko nas ti ljudi koji vode bh. fudbal svaki put iznenade. Sjeli su, sastali se i donijeli genijalan zaključak. 

- Nakon sveobuhvatne analize i iscrpne diskusije zaključeno je da nije ostvaren postavljeni cilj, plasman na Evropsko prvenstvo 2020. U takmičenju UEFA „Lige nacija“ ostvaren je rezultat koji je bio u skladu sa realnim kvalitetom i mogućnostima naše „A“ selekcije, objavili su iz Nogometnog saveza BiH.

Dakle, nakon "sveobuhvatne analize i iscrpne diskusije" jedino što su uspjeli shvatiti, bar tako su objavili, je da je neuspjeh to što se nismo plasirali na Evropsko prvenstvo. Izgleda da to niko nije znao dok nije stigao nihov zaključak.

Zanimljivo, nakon što su zaključili da nije ostvaren cilj, što znači da je neuspjeh i njihov, uz igrače i stručni štab, niko od njih nije ponudio ostavku. Nigdje nije objavljeno da snose i dio krivice za angažiranje selektora i njegovog stručnog štaba koji nisu uspjeli.

Umjesto toga, idemo dalje... Tražimo novog selektora, a o tome će odlučivati isti kao i do sada, očigledno sposobni tek da mjesecima kasnije zaključe ono što se znalo nakon penala na Grbavici protiv Sjeverne Irske.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.