LIGA PRVAKA

Čelzi i Sevilja u osmini finala, Ren i Krasnodar u borbi za Evropsku ligu

Nakon četiri kola Čelzi i Sevilja su na čelu grupe E sa po 10 bodova

Detalj s meča u Renu. AFP

Piše: A. M.

24.11.2020

Fudbaleri Čelzija slavili su pobjedu rezultatom 1:2 na gostovanju Renu u 4. kolu grupne faze Lige prvaka i matematički obezbijedili plasman u osminu finala. 

U istoj grupi istim rezultatom Sevilja je kao gost savladala Krasnodar i također izborila plasman u nokaut fazu takmičenja.

Mogao je Čelzi do vodstva već u četvrtoj minuti susreta kada je nakon lijepe akcije i ubačaja u peterac Timo Verner (Werner) promašio stopostotnu šansu. On je sa peterca poslao loptu visoko preko gola i ušao u kandidaturu za najveći promašaj u Ligi prvaka ove sezone.

Prednost Plavcima iz Londona donio je Kalum Hadson-Odoi (Callum Hudson-Odoi) u 21. minuti na asistenciju Mejsona Maunta (Mason Mount).

Tempo igre u nastavku je znatno opao, a Ren je do izjednačenja došao u 85. minuti kada je nakon gužve u kaznenom prostoru londonskog tima najprisebniji bio Sehrou Guirassy i pogodio za 1:1.

Drugo vodstvo i pobjedu Čelziju donio je Olivije Žiru (Olivier Giroud) u prvoj minuti sudijske nadoknade drugog poluvremena.

Čelzi je ovom pobjedom osigurao plasman u osminu finala, a to je također uradila i Sevilja pobijedivši Krasnodar u gostima istim rezultatom 1:2.

Andalužani su poveli golom Ivana Rakitića u četvrtoj minuti, a poravnanje Krasnodaru donio je Mejsiel Vonderson (Maciel Wanderson) u 56. minuti meča.

Duboko u sudijskoj nadoknadi Sevilja je došla do drugog gola i pobjede koja im donosi plasman u osminu finala. 

Strijelac pobjedničkog gola bio je Munir El Hadadi (El Haddadi).


Nakon četiri kola Čelzi i Sevilja su na čelu grupe E sa po 10 bodova, dok će borbu za Evropsku ligu voditi Krasnodar i Ren koji su osvojili po bod.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.