ENGLESKA

Puno novca sam potrošio na žene, piće i aute, a ostalo sam spiskao

On je genije! Mislim da sam otkio genija, pisao je Bob Bišop (Bishop), jedan od skauta Mančester junajteda, svom klubu kad ga je pronašao s 15 godina

Nakon 1968. godine sve je krenulo nizbrdo. Engleski fudbal

G. Š.

25.11.2020

Dijego Maradona (Diego) je dobar, Pele bolji, Best najbolji! Legendarna izjava kad je u pitanju  Džordž Best (George), jedan od legendarnijih nogometaša, a već je prošlo 15 godina kako ga nema. Sjajan nogometaš, ali i boem, duša koja nije živjela samo za maksimalno odricanje. Raskalašeni život bio je ponekad i prvi na meniju sjajnog nogometaša rođenog u Belfastu.  

- On je genije! Mislim da sam otkio genija, pisao je Bob Bišop (Bishop), jedan od skauta Mančester junajteda, svom klubu kad ga je pronašao s 15 godina.


U karijeri Besta čini se da je 1968. godina bila prekretnica. Debitirao je za "Vragove" 1963. godine, potom osvojio dva naslova prvaka, a uzeo je i evropsku nagradu za igrača godine. Nakon 1968. godine sve je krenulo nizbrdo. Kocka, žene, alkohol... i tako redom.  

- Samo sam se jednom odvojio od alkohola. Bilo je to najdužih 20 minuta u mom životu, rekao je jednom.


Endži Best (Angie), bivša manekenka i "Playboyeva" zečica prošla je turbulentan život sa zvijezdom.

- Znao je pobjeći iz klinike i za to vrijeme spavati s mojom najboljom prijateljicom, a pokušao je i moju sestru odvući u krevet, iskrena je bila u jednom intervjuu.

- Žene me nisu podnosile jer sam im 'ukrala' njihovog Džordža, a muškarci su me mrzili jer sam ga pokušala odgovoriti od toga da se zabavlja s njima.

Za publiku Best, za sebe najgori. A možda i najbolji, ovisno kako gledate...

- Puno sam novca potrošio na žene, piće i aute, a ostalo sam spiskao - još je jedna legendarna izjava legende, prenose zagrebačke Sportske novosti.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.