ZVIJEZDE

Posljednji intervju Dijega Maradone: Odlazim i veoma sam sretan

Bit ću vječno zahvalan ljudima

Maradona: Mislio sam da me neće voljeti toliko. Twitter

N. D.

25.11.2020

Dijego Armando Maradona (Diego) otišao je danas. Preminuo je jedan od najboljih fudbalera svih vremena. Svijet, a posebno Argentina ga oplakuju. 

U svom posljednjem intervjuu koji je dao za argentinski "Clarin, nakon nedavne operacije na mozgu, Maradona je rekao da je nakon svega sretan.

- Da li se za nešto kajem u životu? Odlazim i veoma sam sretan. Fudbal mi je dao sve, imao sam više nego što sam mogao da zamislim. Imao sam i tu zavisnost i svakako sam mogao da igram više. Ali to je danas prošlost, dobro sam i najviše žalim što nisam imao roditelje. Svakog dana poželim još samo jedan dan sa Totom, ali znam da je sa nebesa ponosna na mene, rekao je Maradona.

Njegova bojazan je uvijek bila da neće biti voljen kao u vrijeme kada je igrao.

- Bit ću vječno zahvalan ljudima. Svakog dana bivao sam iznenađen šta sam iskusio od njih kada sam se vratio u argentinski fudbal i to nikada neću zaboraviti. Mislio sam da me neće toliko voljeti, jer sam dugo bio odsutan, ali kada sam istrčao na teren Gimnasije osjetio sam nešto što nikada neću zaboraviti, bile su riječi Argentinca.

Nije propustio govoriti o pandemiji, ali i drugim problemom u kojem je Argentina.

- Želim da ova pandemija prođe što je moguće brzo i da moja Argentina krene naprijed. Želim svim Argentincima da budu dobro i vjerujem našem predsjedniku da će nas voditi kako treba u ovom momentu. Ovo je prelijepa zemlja i veoma me čini tužnim kada vidim da djeca nemaju danima šta da jedu i to ne smije da se dešava u mojoj zemlji, poručio je Maradona.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.