HOLANDIJA

Bivši Maradonin saigrač Željko Petrović: On je bio normalan momak, koji nije mogao da živi normalan život

Nakon treninga, Davor Šuker i ja išli bismo na kafu, Dijego je želio ponekad da ode sa nama, ali nije bilo moguće uvijek

G. Š./Vijesti

Maradona u dresu Sevilje

Foto: Agencije


Željko Petrović je jedini crnogorski fudbaler koji je igrao sa Dijegom Maradonom.  Petrović i Maradona su dijelili svlačionicu u Sevilji, prvom Maradoninom klubu nakon odlaska iz Napolija, te 15-mjesečne suspenzije zbog korištenja kokaina.

- On je bio normalan momak, koji nije mogao da živi normalan život, kazao je Petrović za holandske medije, prenose Vijesti..

- Nakon treninga, Davor Šuker i ja išli bismo na kafu, Dijego je želio ponekad da ode sa nama, ali nije bilo moguće uvijek. Nekada smo našli kafe koji ima zadnja vrata, bukvalno se ušunjali unutra, jer je na ulici bio haos od navijača, priča Petrović, koji je trenutno pomoćni trener Fejenorda.

- Dok Maradona nije došao u klub, na treninge sam putovao po desetak minuta kolima. Kada je on stigao, trebalo mi je 45. Svi su htjeli da ga vide, da ga dodirnu, sjeća se Petrović.

Maradona je, kaže Petrović, bio čovjek velikog srca.

- Vodio je računa o članovima porodice, toliko da to nije bilo normalno.

Do Maradoninog dolaska u Sevilju, Petrović je nosio broj 10.

- Kada sam čuo da dolazi, odmah sam se odrekao tog broja. Htio sam da izbjegnem situaciju da uđe u svlačionicu i da pita kod koga je desetka. On ju je zasluživao, kaže Petrović.

Njihovi putevi su se ukrstili 20-ak godina kasnije u Ujedinjenim Arapskim Emiratima - Petrović je bio trener Al Šaba, a Maradona Al Vasla.

- Sjetili smo se tih dana. Da, ponosan sam što sam ga poznavao", kazao je Petrović.

U Fejenordu igra Argentinac Markos Senesi, kome je Petrović nakon treninga kazao da je Dijego preminuo.

- Rekao mi je tri riječi: Bog je mrtav. On je božanstvo u Argentini, vidjet ćete kakva će to sahrana da bude. I da, Markos je u pravu, on je bio Bog fudbala. On i Krojf su bili posebni, kazao je Petrović. 

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na