OBAVLJENA OBDUKCIJA

Poznat uzrok smrti Diega Maradone, nije umro od srčanog udara

U idućih sedam dana toksikološka analiza će utvrditi da li je u Maradoninom tijelu bilo narkotika ili alkohola

Maradona nije umro od srčanog udara. Agencije

A. Č.

26.11.2020

Iako su prve informacije govorile kako je legendarni Diego Maradona preminuo od srčanog udara, obdukcija je pokazala kako je glavni uzrok smrti bio akutni edem pluća. Obdukciju je obavilo šest liječničkih eksperata u bolnici u San Fernandu.

Čitavi proces trajao je više od tri sata, a petoricu liječnika su odredile vlasti, a šestog porodica. Mediji također prenose kako je u toku i toksikološka analiza koja će u idućih sedam dana utvrditi da li je u Maradoninom tijelu bilo narkotika ili alkohola. 

Također, treba napomenuti kako je Maradona podvrgnut operaciji zbog krvnog ugruška u glavi. Operacija je prošla u redu i prije dvije sedmice je pušten na kućnu njegu gdje se trebao oporavljati. 

Legendarni Maradona je smatran jednim od najboljih nogometaša svih vremena. S reprezetacijom Argentine je osvojio naslov svjetskog prvaka 1986. godine, a tokom karijere igrao je za Argentinos Juniors, Boca Juniorse, Barcelonu, Napoli gdje je osvojio dva naslova prvaka Italije i imao status božanstva, te Sevillu, Newell's Old Boyse, a karijeru je završio kod kuće, u Boca Juniorsima, poše Jutarnji list.

Trenersku karijeru je započeo u Textil Mandiyu, zatim je kratko vodio Racing Club, a od 2008. do 2010. i reprezentaciju Argentine. Trenirao je i Al-Wasl, Deportivo Riestru, Fujairah, Dorados de Sinaloa, a posljednji klub koji je vodio bila je Gimnasia de La Plate.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.