ARGENTINA

Ispovijest Maradonine posljednje djevojke: Ne daju mi da se oprostim od Dijega

Bio je ludo lijep, imao je zlatno srce

Dijego i Rosio Oliva: Bili u vezi šest godina. Ambito

G. Š.

26.11.2020

Rosio Oliva (Rocio), posljednja dugogodišnja djevojka Dijega Maradone (Diego), gostovala je sinoć na argentinskoj televiziji i otkrila neke tužne detalje koji su je zadesili poslije smrti legendarnog fudbalera. Kako je istakla, Maradonina porodica nije dopustila da poslije tužnih vijesti posljednji put vidi Dijega, nego su joj zalupili vrata. 

- Svi prolaze osim mene. Boli me što me ne puštaju unutra. Ovim što me nisu pustili unutra povrijedili su i Dijega. Ja sam njegova posljednja supruga, to niko ne razumije. Kažu mi da dođem u 6 ujutru sa svim ovim ljudima i sa širom publikom. Klaudija kaže da to nema nikakve veze, niko ne preuzima odgovornost. Sramota. Ne znam zašto to rade, ne provociram nikoga. Dijego je bio moj bivši, želim da ga pozdravim i da se oprostim. Moram da se oprostim od njega, ispričala je u jednom dahu Rocio Oliva.


- Želio je da budem tamo do posljednjeg dana. Otpratit ću ga bez ikakve sumnje, ali ovo ću primiti ružno. Samo mi znamo kakvu smo vezu i ljubav imali, i koliko smo bili zaljubljeni. Kada je u martu počela pandemija, nisam ga više vidjela, ali nismo imali ništa na čekanju. Lijepo smo razgovarali putem telefona.

Otkrila je i po čemu će pamtiti Dijega.

- Bio je ludo lijep, imao je zlatno srce. Malo ljudi je vidjelo ljude tako dobrog srca kao što je bio on. Imam lijepe uspomene, Dijego me je jako volio. To mi ispunjava dušu. Osjećam se veoma tužno, Dijego je bio veoma važan čovjek u mom životu. Uvijek ću ga se sjećati po dobru. Bio je dobar prema meni i mojoj porodici, zaključila je Rosio Oliva, koja je bila u ljubavi s Dijegom šest godina - od 2012. do 2018. godine, ali nikada se nisu vjenčali.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.